Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is het goed om ook te kijken hoe het geregeld is met de keuzevrijheid voor een uitvaartverzorger. Diverse uitvaartverzekeraars hebben afspraken met uitvaartverzorgers. Wanneer u een polis afsluit zonder keuzevrijheid, dan betekent dit dat de begrafenis of crematie verzorgd moet worden door een uitvaartverzorger waar afspraken mee gemaakt zijn door de uitvaartverzekering. Dit kan betekenen dat er voor uw uitvaart geen gebruik gemaakt kan worden van de gewenste dienstverlener. Wanneer u een polis met keuzevrijheid heeft op dit gebied, dan hoeft er geen rekening gehouden te worden met eventuele afspraken.

Zelf een uitvaartverzorger kiezen

Wellicht heeft u zelf een voorkeur voor een uitvaartverzorger, of maakt de familie eigenlijk altijd gebruik van een vaste dienstverlener, gewoonweg om de grote tevredenheid over de dienstverlening. Wanneer u waarde hecht aan het kiezen van uw uitvaartverzorger, dan is het belangrijk dat u goed kijkt naar de keuzevrijheid op dit gebied bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.
Een uitvaartverzekering met keuzevrijheid is in de meeste gevallen duurder. Wanneer u voorkeur voor een bepaalde uitvaartverzorger heeft, dan betekent dit niet dat u direct meer moet betalen voor keuzevrijheid. Het kan namelijk zijn dat de uitvaartverzekering afspraken heeft met deze bewuste uitvaartverzorger, waardoor keuzevrijheid toch niet nodig is.

Let wel op wijzigingen

wijzigingen-uitvaartverzorger"Heeft uw uitvaartverzekeraar afspraken met de gewenste uitvaartverzorger? Dan hoeft u niet te kiezen voor keuzevrijheid op dit vlak. Echter, het is wel belangrijk om in de gaten te houden dat deze afspraken ook blijven bestaan. Er kunnen steeds nieuwe afspraken gemaakt worden door de uitvaartverzekeraar, maar er komen ook wel eens afspraken te vervallen. Hierdoor kan het voorkomen dat er ineens geen afspraak meer is met de gewenste uitvaartverzorger. Vanaf dat moment heeft u dus wel een polis met keuzevrijheid nodig om toch gebruik te kunnen maken van de dienstverlening van deze uitvaartverzorger.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice