Zodra u een kinderwens heeft of al kinderen heeft is het belangrijk dat u goed nadenkt over de uitvaartverzekering. Als u zelf al een lopende uitvaartverzekering heeft kunt u de kinderen meeverzekeren door ze op deze polis laten zetten, of op die van uw partner. Deze keuze is aan u zelf, wellicht kunt u kiezen voor de polis met de meeste dekking. Veel ouders willen hier niet graag over nadenken, het is immers hetgeen waarvan het ongetwijfeld het ergste is wat u kan overkomen. Het verliezen van een kind, maar wat als dit gebeurt, kunt u dan wel de kosten van de uitvaart bekostigen?

Soms kosteloos meeverzekerd

Of er voor de kinderen extra premie betaald moet worden is afhankelijk van de uitvaartverzekeraar. Er zijn er een paar waarbij u een extra bedrag aan premie moet betalen, maar bij sommige zijn kinderen tot 18 jaar kosteloos meeverzekerd.
Voordat u de kinderen aanmeld kunt u wellicht eerst kijken of kinderen bij u of uw partner kosteloos meeverzekerd zijn. Het is immers zonde om de kinderen aan te melden op een polis waarbij u extra aan premie moet betalen, terwijl het bij uw partner wellicht gratis was geweest.

Op tijd aanmelden

aanmelden-kinderenHoudt er rekening mee dat u een zoon of dochter op tijd aan moet melden bij de uitvaartverzekeraar. Binnen welk tijdsbestek dit is kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw aanbieder, dit kan variëren per aanbieder. Ook wanneer kinderen kosteloos op de polis bijgeschreven kunnen worden moet dit op tijd doorgegeven worden. Soms is het namelijk zo wanneer u dit niet binnen de aangegeven periode doet dat het kind niet meer kosteloos bijgeschreven kan worden. Voor geadopteerde kinderen kunnen er weer andere regels gelden, deze regels vindt u ook in de polisvoorwaarden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice