De meeste consumenten kiezen voor een natura of kapitaal uitvaartverzekering, echter zijn er ook andere mogelijkheden als onder andere de koopsompolis. Het grootste verschil is dat u niet periodiek premie afdraagt, dus per maand, kwartaal of per jaar, maar dat u de premie in 1 keer afdraagt. Hierdoor kunt u het ook in principe vergelijken met een spaarrekening. Echter kan het gespaarde geld bij een reguliere spaarrekening naar vrije keuze besteed worden, maar een koopsompolis geldt echt alleen om de kosten van de uitvaart te betalen. Het verzekerde bedrag wordt dan ook in 1 keer gestort, u ontvangt 1 factuur. Op dit bedrag wordt rendement opgebouwd, dit betreft een vastgestelde rente en een eventuele aanvulling van een winstdeelname. Bij overlijden van de verzekeringsnemer wordt het volledig gestorte bedrag uitgekeerd, plus het behaalde rendement en eventuele winstuitkeringen.

Voor wie is de koopsompolis geschikt?

koopsompolis-geschiktDe koopsompolis kan in principe voor iedereen geschikt zijn, echter dient u wel over een groot bedrag te beschikken gezien u het bedrag in 1 keer moet voldoen. Heeft u deze financiële middelen niet, dan is dit geen interessante optie voor u. Verder maakt het niet uit hoe oud u bent, of dit nou 18 of 65 jaar is, als u over dit bedrag beschikt is dit een interessante optie voor het behalen van rendement. Bovendien bent u er zeker van dat uw nabestaanden een geldbedrag uitgekeerd krijgen om de kosten van uw begrafenis of crematie te bekostigen.

Extra storting

Het is een algemeen bekend verhaal dat kosten stijgen. Als u kiest voor een koopsompolis en een eenmalig bedrag stort om de kosten van uw uitvaart te kunnen bekostigen loopt u het risico dat dit geldbedrag een aantal jaren later niet meer voldoende is om uw uitvaartwensen te kunnen bekostigen. Echter behaalt u ook rendement en wellicht doet u mee aan een winstdeelname, waardoor het verzekerde bedrag vanzelf hoger wordt.
Blijkt dit toch niet voldoende te zijn, of heeft u extra wensen erbij gekregen waardoor het verzekerde bedrag niet voldoende is? Dan kunt u ervoor kiezen om een extra storting uit te voeren. Let wel op dat verzekeraars doorgaans een minimum hanteren, meestal bedraagt dit minimaal 500 euro. Daarnaast kan er een extra voorwaarde opgenomen zijn over het maximaal aantal extra stortingen, hierdoor kunt u dus niet onbeperkt zomaar extra geld storten.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice