Uitvaartverzekeraars hanteren verschillende termijnen om premie af te dragen. Mogelijk dient u levenslang premie af te dragen. Maar het komt ook voor dat u tot een bepaald levensjaar of een vastgesteld aantal jaren premie dient af te dragen. Welke optie het beste is valt helaas niet van te voren aan te wijzen. U weet immers niet hoe snel u komt te overlijden, behalve dat u hier wellicht een indicatie aan kunt geven wanneer u relatief jong of relatief oud bent.

Maak ook een vergelijking

Levenslange premie

levenslange-premieWanneer uw uitvaartverzekeraar stelt dat u levenslang premie dient af te dragen dan betekend dit dat u premie betaald net zolang als dat u leeft. U betaald elke maand premie en dat doet u voor de rest van uw leven. Hierbij maakt het niet uit of dat u nog relatief kort leeft of nog heel lang.

Tijdelijke premie

Tijdelijke premie kunnen we in 2 categorieën opdelen. Soms stelt de uitvaartverzekeraar dat u tot een bepaald levensjaar premie betaald, bijvoorbeeld tot uw 65ste levensjaar. Maar wat ook mogelijk is dat de uitvaartverzekeraar een aantal jaren hanteert, bijvoorbeeld dat u voor 30 jaar premie afdraagt. Wanneer u eerder dan het bepaalde levensjaar of vooraf gestelde aantal jaren komt te overlijden wordt er gewoon uitgekeerd. Wanneer u langer blijft leven dat het bepaalde levensjaar of vooraf gestelde aantal jaren dan betaald u geen premie meer na deze periode. Uiteraard blijft de uitvaartverzekering wel gewoon gelden en wordt er uitgekeerd bij overlijden.

Wat is de beste optie?

Wat de beste optie is blijft moeilijk te stellen, gezien u simpelweg niet weet wanneer uw overlijden plaatsvind. Een relatief jong persoon zou deze opties wel met elkaar kunnen vergelijken, gezien de kans aanwezig is dat deze persoon nog lang te leven heeft. Wanneer een jong persoon evenveel premie dient te betalen voor een levenslange uitvaartverzekering dan voor een uitvaartverzekering waarbij er 30 jaar aan premie betaald dient te worden, dan is de tweede optie uiteraard het meest aantrekkelijk.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice