Wanneer we het bij de uitvaartverzekering over de looptijd hebben spreken we over de tijd dat men de premie gaat betalen. Uiteraard is de uitvaartverzekering geldig tot het moment dat de verzekeringsnemer overlijdt. Echter is het niet per definitie zo dat men premie betaald tot het moment van overlijden. De looptijd kan dan ook anders zijn.

Verschillen in looptijden

Per uitvaartverzekeraar verschillen de looptijden waar u uit kunt kiezen. Bij de ene uitvaartverzekeraar wordt er standaard levenslang gehanteerd, in dit geval betaald u tot het einde van uw leven de premie. Andere verzekeraars hanteren standaard een bepaald periode van bijvoorbeeld 30 jaar en andere tot een bepaalde leeftijd, bijvoorbeeld tot het 75ste levensjaar.
Wanneer u eerder komt te overlijden als de vooraf gestelde looptijd wordt er wel gewoon uitgekeerd. Wanneer u langer leeft dan de looptijd hoeft u na de looptijd geen premie meer af te dragen, maar wordt het bedrag pas uitgekeerd bij overlijden. Hierdoor bent u er zeker van dat dit potje gereserveerd blijft voor uw nabestaanden om uw uitvaart te betalen. Sommige uitvaartverzekeraars bieden meerdere keuzes om een looptijd te bepalen, andere hebben juist standaard maar 1 optie.

Welke looptijd het voordeligst is?

welke-looptijd-blogWelke looptijd het voordeligst is valt op voorhand niet te bepalen, u kunt immers niet bepalen wanneer u komt te overlijden. Doorgaans is de maandelijkse premie bij een langere looptijd voordeliger. Dit komt doordat de kans hierdoor groter is dat de uitvaartverzekeraar voldoende premies bij u geint kan hebben. Wanneer u voor een kortere looptijd kiest zal de premie doorgaans hoger worden, u draagt immers ook minder lang af. Welke keuze u maakt kunt u geheel zelf bepalen. Gaat u voor een hogere premie, of langer de premie afdragen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice