Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen komt u wellicht tegen dat sommige verzekeraars een medische acceptatie vereisen. Wat houdt dit nou precies in? Daarnaast komt u ook wellicht de term carenzjaren bij sommige verzekeraars tegen. Wij leggen u graag uit wat hier de betekenis van is.

Medische acceptatie


Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering is er vaak eerst een medische acceptatie nodig. U moet een aantal vragen over uw gezondheid beantwoorden, ook wel een gezondheidsverklaring genoemd. Een arts zal uw gezondheidsverklaring beoordelen waarna u hoort of u medisch geaccepteerd wordt door de verzekeraar.

Carenzjaren


logo-medischSommige verzekeraars hanteren een directe acceptatie, u hoeft dus niet medisch geaccepteerd te worden en zal ongeacht uw huidige gezondheid altijd geaccepteerd worden. Echter kan de verzekeraar hierdoor niet bepalen hoe u huidige gezondheid is en hierdoor dragen zij een risico. Om dit risico te verlagen stellen zij een soort van wachttijd in, aangeduid in carenzjaren. Over het algemeen bedragen deze carenzjaren
twee jaren.

Bij overlijden binnen de carenzjaren keert de verzekeraar niet het volledige verzekerde bedrag uit. Over het algemeen kunt u wel rekenen op de betaalde premie plus rente, echter worden hier nog wel de gemaakte kosten van de verzekeraar afgetrokken. Overigens krijgt u bij overlijden als gevolg van een ongeval wel altijd het volledige bedrag uitgekeerd.

Afgekeurde medische acceptatie


Het is mogelijk dat u na het invullen van de gezondheidsverklaring niet medisch geaccepteerd wordt. Echter kunt u dan vooralsnog bij deze verzekeraar terecht, alleen worden er dan meer carenzjaren gehanteerd. De verzekeraar bepaald hoeveel carenzjaren gehanteerd worden voordat u eventueel recht heeft op een volledige uitkering.

Vergelijken van uitvaartverzekeringen


Op uitvaartverzekeringvergelijken.com kunt u uitvaartverzekeringen van diverse verzekeraars vergelijken. In een handig overzicht worden diverse punten van de verschillende verzekeraars met elkaar vergeleken. Zo krijgt u bijvoorbeeld inzicht bij welke verzekeraar een medische acceptatie een vereiste is.


Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice