Het is mogelijk om meerdere uitvaartverzekeringen af te sluiten, in dit geval spreken we over meerdere polissen. Elke uitvaartverzekeraar zal op zijn beurt bij overlijden uitkeren wat er in de polis vermeld staat.

Waarom meerdere polissen?

Een uitvaart kost een hoop geld, bovendien stijgen deze kosten ook jaarlijks. Doordat deze kosten stijgen gebeurt het ook vaak dat er onvoldoende gedekt wordt om de gewenste uitvaart te kunnen bekostigen. Bij het afsluiten van een polis wordt er namelijk naar het moment van nu gekeken, wat kost een uitvaart nu? Maar wat een uitvaart nu kost betekend niet dat dit hetzelfde kost in de toekomst.
Om toch voldoende uitgekeerd te krijgen is het mogelijk om bij te verzekeren of te kiezen voor een nieuwe polis. Het laatste staan de meeste consumenten niet bij stil waardoor ze automatisch voor bijverzekeren kiezen. Bijverzekeren betekend dat dezelfde polis wordt uitgebreid en dat op basis van de nieuwe polis een duurdere premie wordt berekend. Echter kan er dus ook voor een nieuwe uitvaartverzekering gekozen worden, dit kan bij dezelfde verzekeringsmaatschappij maar ook bij een andere. Doorgaans is het kiezen voor een nieuwe polis voordeliger dan bijverzekeren.

Uitkering

uitkeringen-polissenVeel consumenten denken dat er maar 1 uitkering kan plaatsvinden bij overlijden en kiezen daarom voor bijverzekeren. Dit is dus niet het geval, alle polissen worden uitgekeerd. Bij natura uitvaartverzekeringen is het dus wel verstandig dat u kijkt dat u zich niet voor dezelfde diensten verzekerd. Als u al een natura variant had is het wellicht verstandiger te kijken naar een kapitaal variant, die een extra geldbedrag uitkeert om nog bepaalde wensen te verzekeren. Als u al een kapitaal variant had dan kunt u nog een keer een kapitaal polis afsluiten, maar u kunt er ook voor kiezen deze keer producten en diensten te verzekeren en dus te kiezen voor een natura variant. Hoe u het went of keert, alle polissen worden dus uitgekeerd.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice