Als uitvaartondernemer kan je te maken krijgen met klanten met dementie, dit is lastig. Medewerkers weten vaak niet hoe ze hier op een goede manier mee om kunnen gaan. Om hier verandering in te brengen heeft Monuta besloten om haar klantcontactcentrum dementievriendelijk te maken. Hierdoor zijn ze de eerste uitvaartverzekeraar die aan de slag gaat met dementievriendelijkheid. Hopelijk zullen andere verzekeraars hier het voorbeeld aan nemen en dit besluit volgen.

Training en certificaat

TrainingSamen dementievriendelijk is een organisatie die een op maat gemaakt training heeft ontwikkeld over hoe er omgegaan kan worden met mensen met dementie. Dit trainingsprogramma bevat twee verschillende delen. Het eerste deel is een online kennis training. Hierin zal de kennis van de cursisten over dementie vergroot worden. Het tweede gedeelte is een training dag waarbij twee speciaal opgeleide trainers diverse op maat gemaakte praktijksituaties zullen tonen en laten oefenen door de cursisten.
Na de training kunnen de medewerkers van Monuta een certificaat ‘Samen dementievriendelijk’ ontvangen. Roos Zwetsloot de directeur uitvaartzorg van Monuta heeft onlangs het startschot gegeven en geeft aan dat ze wilt dat alle medewerkers die contact hebben met klanten in 2020 over het certificaat beschikken.

Dementie en de uitvaartverzekering

Dementie is een lastige ziekte en helaas komt deze ziekte steeds vaker voor in Nederland. Maar liefst een op de vijf Nederlanders krijgt hier mee te maken. Bij vrouwen is dit percentage nog hoger en betreft het maar liefst een op de drie. De ziekte heeft niet alleen grote impact op de patiënt, maar ook voor iedereen erom heen is het lastig.
Patiënten met dementie kunnen nog steeds een uitvaartverzekering afsluiten. Bovendien hoeven ze hiervoor geen verhoogde premie te betalen. Uiteraard dient men wel een gezondheidsverklaring in te vullen en dient deze vragenlijst naar waarheid ingevuld te worden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice