Het Monuta Uitvaartfonds maakt het gemakkelijker om een bedrag op te bouwen voor de uitvaart. Er is weinig zeker in het leven, maar te komen te overlijden zullen we uiteindelijk allemaal. Vandaar dat de uitvaartverzorger er met dit fonds voor wil zorgen dat we daar al vanaf jonge leeftijd voor kunnen paren.
uitvaartfondsHet Monuta Uitvaartfonds vergoedt rente over de stortingen die u doet. Het gaat om een rente die vaststaat per storting, waardoor er vooraf te berekenen valt welk bedrag aan tegoed dit uiteindelijk op zal leveren. Het geld uit dit fonds komt vrij bij overlijden en kan worden gebruikt om de kosten voor de uitvaart te dekken. Het is op die manier een kapitaalverzekering voor de uitvaart, die voorkomt dat de nabestaanden zelf de kosten voor de uitvaart dienen te betalen.
Blijft er geld over na het betalen van de uitvaartkosten? Dan kan 10% van het bedrag (met een maximum van €500) worden uitgekeerd aan de nabestaanden, zodat de ingelegde premie niet verloren hoeft te gaan.

Voordelen van het Uitvaartfonds

Het Monuta Uitvaartfonds biedt een aantal belangrijke voordelen. Het is allereerst een fonds in plaats van een verzekering, waardoor het ook nog goed mogelijk is om hier op latere leeftijd nog gebruik van te maken. Bovendien wordt er standaard geen geld uitgekeerd, waardoor dit direct naar de kosten voor de uitvaart kan gaan. U weet op die manier zeker dat het geld niet voor andere doeleinden zal worden aangewend.
De nabestaanden kunnen na uw overlijden de nota’s voor de uitvaart verzamelen, om die naar Monuta op te sturen. Vervolgens zal Monuta het beschikbare bedrag in het Monuta Uitvaartfonds gebruiken om de nota’s te voldoen, waardoor de nabestaanden daar zelf niet mee aan de slag hoeven. Dit biedt voordeel ten opzichte van een reguliere spaarrekening, omdat die na overlijden meteen zal worden bevroren.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice