De meeste mensen van onze samenleving hebben veel respect en waardering voor de veteranen, zij hebben dan ook een bijzondere status binnen de samenleving. Omdat de uitvaartverzekeraar graag wat terug wilt doen voor deze bijzonder doelgroep die zich ingezet heeft voor de vrede is de Monuta Veteranenuitvaart ontwikkeld.

Team bijzondere uitvaarten

TeamMonuta heeft een speciaal team voor bijzondere uitvaarten, waaronder ook de veteranen uitvaart valt. Bij de veteranen uitvaart is het belangrijk om elementen toe te voegen die te maken hebben met het verleden als veteraan. Het team van Monuta is dan ook gespecialiseerd en bekend met alle ceremonies, protocollen en onderscheidingen. Daarnaast zullen zij proberen om de veteranenvereniging waarvan de overledene lid was te betrekken bij de uitvaart.
Nabestaanden van een veteraan weten doorgaans niet wat er allemaal mogelijk is, het team van Monuta staat ze dan ook graag bij met een duidelijke voorlichting. Het ultieme doel is om de nabestaanden te voorzien van een mooie herinnering m.b.t. de uitvaart. Wanneer een veteraan in het bezit is van een dapperheidsmedaille dan hebben ze recht op een begrafenis of crematie met een (beperkte) militaire eer. Dit is heel indrukwekkend en bijzonder. Doordat de nabestaanden hiervan vaak niet op de hoogte zijn is het des te fijner dat het gespecialiseerde team van Monuta hierin kan bijstaan.
Daarnaast zijn persoonlijke elementen natuurlijk ook van belang en uiteraard is hier ruimte voor. Het meest handige is wanneer de overledene zijn uitvaartwensen heeft vastgelegd zodat dit meegenomen kan worden.

Herinneringsinsigne

Bij een veteranen uitvaart wordt er door Monuta een uniek herinneringsinsigne geschonken, het doel van Monuta is om hiermee het respect en de waardering te tonen dat zij hebben voor het verleden van de veteraan. In een perspex beeldje wordt de letter V verguld en daarnaast is het mogelijk om de naam, geboortedatum en overlijdensdatum te laten graveren.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice