In Nederland leven mensen van veel verschillende culturen. In andere, niet-Westerse culturen vindt een uitvaart op een geheel andere wijze plaats dan sommige Nederlanders gewend zijn. Gelukkig is het in Nederland mogelijk om een uitvaart te houden die weinig weg heeft van een “Nederlandse uitvaart”. Een dergelijke uitvaart wordt ook wel een multiculturele uitvaart genoemd. De mogelijkheden op dit gebied zijn groot. Misschien wilt u dat er bepaalde gebruiken of rituele plaatsvinden tijdens uw begrafenis of crematie. Uw geloofsovertuiging kan hierbij een rol spelen uiteraard.

Rijke ervaring

rijke-ervaring"Er zijn verschillende uitvaartverzekeraars en uitvaartondernemers die ervaren zijn op het gebied van multiculturele uitvaarten. Er zijn op verschillende uitvaartcentra in Nederland waar ruimtes zijn die gebruikt kunnen worden voor rituele bewassing bijvoorbeeld. Wordt een stoffelijk overschot naar het buitenland overgebracht? In dat geval kan voor vertrek het lichaam gebalsemd worden. Ook kan er persoonlijke begeleiding plaatsvinden zodat de kist met de overledenen op gepaste wijze vervoerd wordt naar Schiphol. Op deze manier is het mogelijk om niet-Westerse facetten te gebruiken als basis. De uitvaart hoeft dus niet per se plaats te vinden in het buitenland. Ook in Nederland is er meer mogelijk dan u wellicht denkt!

Passende multiculturele uitvaartverzekering

Afhankelijk van uw wensen komt er een totaalbedrag uit qua uitvaartkosten. Het is verstandig om u voor dit bedrag te verzekeren. Stel dat de totale kosten op 12.500 euro uitkomen, sluit dan een uitvaartverzekering af die dat bedrag zal uitkeren aan uw nabestaanden. Sommige verzekeraars staan toe dat het bedrag dat wordt uitgekeerd gebruikt wordt in het buitenland. Het verzekeringsbedrag kunt u geheel zelf bepalen. Wij raden u aan om eerst een goede kostenberekening te maken zodat u weet voor welk bedrag u zich dient te verzekeren. Een verzekeringsadviseur kan uw wensen in kaart brengen en aan de hand daarvan een goed advies uitbrengen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice