Het is mogelijk om tegen diverse gevolgen omtrent de dood uzelf of beter gezegd uw nabestaanden te verzekeren, als u dood bent zijn het immers de nabestaanden die achterblijven met de rekeningen. Veel mensen halen de nabestaandenverzekering en uitvaartverzekering door elkaar, echter zijn het 2 zeer verschillende verzekeringen met een geheel andere dekking.

Nabestaandenverzekering

De nabestaandenverzekering is ook wel voor veel mensen bekend onder de naam overlijdensrisicoverzekering. Op het moment dat de verzekeringsnemer binnen de looptijd van de polis komt te overlijden zal de verzekeraar een bedrag uitkeren aan de begunstigde van de polis.
NabestaandenDeze verzekering kan handig zijn voor partners, u betaald doorgaans immers gezamenlijk de kosten van bijvoorbeeld de huur of hypotheek. Op het moment dat de partner wegvalt kan het zo zijn dat de nabestaanden hierdoor in financiële problemen komen. Om dit te voorkomen is het dus mogelijk om voor een nabestaandenverzekering te kiezen. Hou er echter wel rekening mee dat er alleen een uitkering plaatsvind zolang dit valt binnen de looptijd van de polis. De uitkering zal een eenmalig bedrag zijn wat vooraf is vastgesteld door de verzekeringsnemer. De uitkering kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de hypotheek af te lossen, maar mag ook voor andere zaken gebruikt worden. Hoe dan ook, het is een fijne wetenschap dat u bijvoorbeeld uw partner niet achterlaat met financiële zorgen indien er een nabestaandenverzekering van kracht is.

Verschil met uitvaartverzekering

Ook de uitvaartverzekering wordt in principe afgesloten voor de nabestaanden, zodat zij verzekerd zijn tegen de kosten van uw afscheid. Deze kosten kunnen behoorlijk hoog oplopen en het is zeer vervelend als uw nabestaanden hierdoor in de financiële problemen komen. Een groot verschil is dat deze verzekering enkel dient voor de kosten die komen kijken bij het afscheid van de verzekeringsnemer en dat het een gegarandeerde dekking heeft. Bij de nabestaandenverzekering kan het zo zijn dat de dood niet plaatsvind binnen de looptijd, de looptijd van de uitvaartverzekering is echter de dood en is hierdoor gegarandeerd.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice