Bij het verliezen van een dierbare komt doorgaans veel verdriet kijken. Logisch natuurlijk, maar hierdoor wilt het nog wel eens gebeuren dat de nabestaanden belangrijke zaken om zich heen vergeten. Nabestaandenzorg is een onderdeel die standaard aangeboden wordt door alle uitvaartverzekeraars, uiteraard dient de overledenen wel een uitvaartverzekering te hebben afgesloten om hiervoor gebruik te mogen maken.

Wat is nabestaandenzorg


De nabestaandenzorg is er om nabestaanden te helpen zodat zij in alle rust hun verdriet kunnen verwerken. Zodra een dierbare komt te overlijden dienen er veel zaken geregeld te worden, echter is dit standaard al een moeilijke procedure, maar al helemaal wanneer er het verdriet van een verlies bij komt kijken.
Zo moet men bijvoorbeeld in de financiële situatie veel regelen, denk hierbij aan de erfenis en de belastingaangifte. Maar ook rekeningen die betaald moeten worden en de rekening blokkeren. Echter is de nabestaandenzorg niet alleen voor financiële situaties, maar ook voor bijvoorbeeld klussen in het huis die moeten gebeuren. Of bij het helpen vinden van een nieuwe baan. Mogelijk dient een partner een andere baan te zoeken door het inkomstenverlies, de nabestaandenzorg kan u hierbij helpen.

Nabestaandenzorg nodig?


nabestaandenzorg-nodigOf dat u nabestaandenzorg nodig acht is een persoonlijke keuze. Maar als u moeite heeft met het verlies waardoor u andere zaken even niet ziet zitten is het verstandig om hier een beroep op te doen. Wanneer de overledene een uitvaartverzekering had afgesloten is dit standaard inbegrepen, het is dan ook geen probleem hiervan gebruik te maken. Maar ook wanneer u bepaalde zaken niet geheel lukken kunt u hier een beroep op doen. U heeft het al moeilijk genoeg, dus bepaalde zaken uit handen laten nemen kan als erg prettig ervaren worden. Bovendien zijn deze mensen deskundig waardoor u er zeker van bent dat alles goed verloopt. Uiteraard bent u niet verplicht gebruik te maken van de nabestaandenzorg.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice