Het grootste voordeel van een uitvaartverzekering weet bijna iedereen wel, namelijk dat de nabestaanden niet met deze financiële last opgezadeld worden. Echter zijn er ook nadelen aan de uitvaartverzekering, waarvan de meeste consumenten niet goed op de hoogte zijn. Echter kunnen deze nadelen in uw situatie wellicht behoorlijk zwaar wegen, waardoor u liever voor een andere alternatief kiest als bijvoorbeeld sparen voor de uitvaart. Welke nadelen er precies zullen wegen verschilt per uitvaartverzekeraar. Hieronder zullen wij de meest voorkomende nadelen verder toelichten.

Ziekte of handicap

Consumenten met een ziekte of handicap ervaren vaak dat het lastig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Sommige verzekeraars accepteren per definitie niet deze doelgroep, terwijl andere verzekeraars een hogere premie en een wachttijd hanteren, waardoor er wellicht geen volledige uitkering zal plaatsvinden.

Vrije keuze

De meeste uitvaartverzorgers hebben afspraken met diverse uitvaartverzorgers, waardoor u in feite geen vrije keuze heeft. Wilt u een andere uitvaartverzorger loopt u mogelijk het risico dat dit ten koste gaat van de hoogte van uw uitkering, of dat andere voordelen verloren gaan. Alternatief is zelf sparen zodat u zelf bepaald hoe uw geld besteed wordt, of kiezen voor een uitvaartverzekeraar waarbij u vrije keuze heeft.

Overstappen

overstappen-nadelenHet overstappen is onderhand een populair begrip in Nederland. Echter bij de uitvaartverzekering wordt dit sterk afgeraden, doordat u er bijna nooit beter van wordt. Dit is dan ook een groot nadeel. Een nieuwe uitvaartverzekeraar zal niet uw polis overnemen, waardoor u in feite de oude moet opzeggen. Afhankelijk van de voorwaarden van uw huidige uitvaartverzekeraar, kunt u opzeggen maar verliest u wel de opgebouwde waarde. Andere alternatieven kunnen zijn dat u de polis premievrij maakt of afkoopt, maar van de laatste 2 is men ook nooit beter geworden. De waarde die men denkt opgebouwd te hebben komt namelijk bijna nooit overeen en valt verassend laag uit.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice