Journaliste Marieke Henselmans is in samenwerking met SNS een nieuw platform gestart. In dit nieuwe platform kunnen mensen hun uitvaartwensen van te voren vastleggen. Echter gaat het niet alleen om de uitvaartwensen, maar ook over de financiële zaken en alles omtrent de nalatenschap. Door dit vast te leggen zouden nabestaanden veel zorgen en tijd bespaard worden, ze hoeven hierdoor niet meer van alles en nog wat uit te zoeken maar kunnen deze tijd en energie steken in het regelen van de uitvaart en beginnen aan het rouwproces.

Platform Meegeven.nl

Het nieuwe platform heet meegeven.nl. In eerste instantie namelijk tot september zal het een proef zijn. Het platform is voor iedereen gratis te gebruiken en gericht op de volgende vier punten:
– Vooraf alles op orde
– De dag van overlijden
– De week van de uitvaart
– Achteraf de afwikkeling
PlatformIn feite is het een soort nabestaandenplan. Journaliste Marieke Henselmans gaf aan dat ze merkt dat uitvaartverzorgers maar al te graag zaken voor de nabestaanden regelen, maar dat hier doorgaans een fors prijskaartje aanhangt. Wie zelf deze wensen vastlegt en aanbieders vergelijkt kan enorm veel geld besparen, soms wel duizenden euro’s. Bovendien wordt de uitvaart hier niet somberder van, eerder nog mooier en persoonlijker. Het nabestaandenplan is eigenlijk een soort digitale kluis. De uitvaartwensen staan hierin opgeslagen, maar ook informatie over bankgegevens, verzekeringen, abonnementen, notaris en social media accounts. Nabestaanden kunnen hierdoor alles gemakkelijk vinden.

Wat te regelen

Omdat het overlijden doorgaans een proces is waarbij er veel op de nabestaanden afkomt hebben ze bij meegeven.nl hier rekening mee gehouden. Zo is er een stappenplan voor de dag van het overlijden, maar ook een checklist met uitvaartwensen welke de overledene van te voren ingevuld heeft. Ook voor de afwikkeling is er een online nabestaandenplan waarin praktische informatie staat zodat men weet wat er allemaal geregeld moet worden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice