Wij hebben de vergelijkingsmodule op deze website veranderd naar de nieuwe normen en eisen die door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) worden gesteld. Wij hebben de nieuwe regels in acht genomen en daarop een nieuwe vergelijkingsmodule ontwikkeld. Hierbij is gedacht aan het gemak voor u als bezoeker, maar ook aan de duidelijkheid zodat u weet wat de verschillende mogelijkheden aan uitvaartverzekeringen zijn.

Waarom veranderd?

waarom-veranderdDe Autoriteit Financiële Markten heeft de regels aangescherpt voor vergelijkingssites waarbij er gesteld wordt dat websites zonder vergunning niet meer om gegevens of voorkeuren mogen vragen. Om een juiste vergelijking voor bepaalde verzekeringen te kunnen maken is het vragen van bepaalde gegevens en voorkeuren een vereiste. Dit geldt niet per definitie voor de uitvaartverzekering, hier kan ook een vergelijking gemaakt worden zonder dat er om specifieke gegevens en voorkeuren gevraagd wordt.
Het aanvragen van een AFM vergunning voor uitvaartverzekeringen is geen optie gezien er een provisieverbod geldt op levensverzekeringen. Dit houdt in dat de bemiddelaar geen lopende provisie over het verkochte product mag verdienen. Dit is en was op deze website niet aan de orde gezien wij geen bemiddelaar zijn. Wij vergelijken de diverse uitvaartverzekeringen van verschillende uitvaartverzekeraars en ontvangen een eenmalige marketingvergoeding op het moment dat onze bezoeker via onze website kiest voor een product van 1 van de uitvaartverzekeraars. Onze bezoeker betaald hierdoor niets extra’s, de vergelijking is voor de bezoeker dan ook kosteloos. Wij maken in principe alleen reclame voor de verschillende uitvaartverzekeraars.

Wat is er precies veranderd?

In onze oude vergelijkingsmodule vroegen wij om een aantal gegevens en voorkeuren als onder andere uw leeftijd, het bedrag dat u wilde verzekeren, of u uw kinderen wilde meeverzekeren en bij welke verzekeraars u een vergelijking wilde maken. Om deze gegevens mogen wij door de aanscherping van vergelijkingssites niet meer vragen, maar wij willen toch graag dezelfde resultaten aan onze bezoekers tonen.
Om deze reden hebben wij dan ook een tabel ontwikkeld, waarbij in principe dezelfde resultaten getoond worden. Echter hoeft de bezoeker geen gegevens nog voorkeuren vooraf in te vullen. De verschillende producten met daarbij horende kenmerken worden getoond en in een eerste oogopslag de premie voor een 18 jarige. Echter verschilt de premie per leeftijd en daarom is er een mogelijkheid om een regel uit te klappen zodat u de premie per product voor uw leeftijd te zien krijgt. Voor u als bezoeker is er dan eigenlijk ook niets veranderd en bovendien is de vergelijking nog steeds kosteloos.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice