Een uitvaartverzekering wordt doorgaans als een complex product beschouwd. We weten allen dat dit de kosten van een uitvaart dekt, maar we weten ook allemaal dat de ene uitvaartverzekering de andere niet is. De dekking van de uitvaartverzekering varieert divers, bovendien weten de meeste consumenten niet goed waar ze zich nu wel of niet voor moeten verzekeren. Daarnaast zijn er bij elke uitvaartverzekeraar diverse uitzonderingen waardoor het nog complexer wordt, want elke uitzondering heeft wel een nadeel. Voor welke uitvaartverzekering gekozen moet worden is dan ook erg lastig, om dit probleem te verhelpen kunt u een vergelijking maken tussen de verschillende producten. Dit kunt u online doen door premies en voorwaarden naast elkaar te zetten, maar u kunt dit ook op uw gemak doen door offertes aan te vragen bij verschillende uitvaartverzekeraars.

Waarom offertes opvragen?

waarom-offertesDoordat een uitvaartverzekering een behoorlijk complex product is adviseren wij u offertes op te vragen. De uitvaartverzekeraar zal u vervolgens een offerte thuis sturen per post, of via de email. In principe is een offerte een aanbod waar u vervolgens op in kunt gaan of niet. De offerte is vrijblijvend, u zit dan ook nergens aan vast. De verschillende offertes kunt u vervolgens vergelijken, doordat u het allemaal op papier heeft kunt u dit op uw eigen gemak doen. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat het aanbod wat de uitvaartverzekeraar naar u toegestuurd heeft niet onbeperkt geldig is, doorgaans is dit 14 dagen. Hierna kunt u niet meer op de offerte ingaan, maar uiteraard kunt u wel om een nieuwe vragen.

Keuze gemaakt?

Zodra u uw keuze gemaakt heeft kunt u op een offerte ingaan, dit betekend dat u het aanbod accepteert zoals beschreven staat. U gaat dan ook akkoord met te betalen premie en de voorwaarden die daarbij horen. Dit is dan ook de dekking die voor uw uitvaartverzekering geldt.
U kunt uw keuze doorgeven door de offerte terug te sturen, na het invullen van een aantal gegevens en uw handtekening. Ook kunt u ervoor kiezen om dit telefonisch of online te doen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice