De ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering en uitvaartverzekering zitten op verschillende manieren in elkaar. We zetten ze op een rij om ze gemakkelijker uit elkaar te kunnen houden.

De ongevallenverzekering

ongevallenverzekering-overlijdensrisicoEen ongevallenverzekering biedt dekking bij ongevallen en zorgt er bij leven of bij overlijden voor dat er een uitkering plaats kan vinden. Het is een type dekking dat financieel voor een vangnet kan zorgen wanneer we daar als het gevolg van een ongeval zelf niet meer toe in staat zijn. De ongevallenverzekering zal alleen uitkeren wanneer er sprake is van een ongeval.

Overlijdensrisico verzekering

Ook de overlijdensrisicoverzekering zal niet in alle gevallen uitkeren. Dat heeft te maken met het feit dat we deze verzekering kunnen afsluiten voor een specifieke periode in ons leven. We kunnen er met deze verzekering voor zorgen dat de uitvaartkosten voldaan kunnen worden, maar het is ook mogelijk de dekking te gebruiken voor het aflossen van de hypotheek of als aanvulling op het pensioen van nabestaanden.

Het is gebruikelijk de dekking van de overlijdensrisicoverzekering af te bouwen naarmate anderen om u heen meer vermogen kunnen opbouwen.

Uitvaartverzekering

Tenslotte is er de uitvaartverzekering. Dit is de enige verzekering die hoe dan ook uit zal keren. Dat heeft te maken met het feit dat er sprake is van een levenslange dekking. Het betekent dat de uitvaartverzekering bij overlijden uit zal keren en het op dat moment mogelijk maakt om de kosten van de uitvaart te voldoen.

Het is mogelijk om de uitvaartverzekering in natura of als kapitaal af te sluiten. In het eerste geval zorgt de uitvaartverzekeraar voor de verzorging van de uitvaart, in het tweede geval ontvangen de nabestaanden en bedrag waarmee ze daar zelf voor kunnen zorgen. De uitvaartverzekering is wat dat betreft een stuk specifieker dan de andere twee verzekeringen en zal uitsluitend uitkeren bij overlijden.

Maak ook een vergelijking

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice