Steeds vaker bestaat er binnen de uitvaartverzekering de mogelijkheid tot online rouwverwerking, binnen een speciaal platform dat daarvoor beschikbaar is. Nabestaanden van verschillende overledenen hebben er de mogelijkheid om met elkaar te praten over wat ze hebben meegemaakt. Het biedt velen troost en steun, meer dan wanneer ze zelf op zoek zouden gaan naar anderen.
De online rouwverwerking via een specifiek daarvoor bedoeld platform is iets anders dan het vinden van anderen via bijvoorbeeld de openbare sociale media. Het risico op beledigende of kwetsende uitspraken is daar veel groter, waardoor veel mensen daar liever geen gebruik van maken.

Samen verdriet delen op een platform

verdrietDe online rouwverwerking door een uitvaartverzekering is er vooral op gericht om nabestaanden van verschillende overledenen bij elkaar te kunnen brengen. Dat kan op een afgesloten online platform, waar de verschillende deelnemers de kans hebben om elkaar aan te geven wat ze hebben meegemaakt en wat ze daarbij voelen. De online rouwverwerking vanuit de uitvaartverzekering maakt het voor sommige nabestaanden gemakkelijker om te praten over waar ze mee zitten en het verlies van hun dierbare op een goede manier te verwerken.

Anderen met dezelfde gevoelens en ervaringen

Tijdens de online rouwverwerking vanuit de uitvaartverzekering komen bijvoorbeeld gevoelens en ervaringen aanbod, zodat grotere groepen mensen gemakkelijker met elkaar in contact kunnen komen en er op die manier over kunnen praten. Veel mensen vinden hierin een luisterend oor, zonder dat ze zich daarvoor hoeven te richten op hun eigen familie of de mensen die vlakbij hen staan. Soms is het prettig om door middel van de online rouwverwerking net iets meer afstand te kunnen nemen. Verschillende uitvaartverzekeringen bieden de mogelijkheid om online met anderen in contact te komen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice