Onvoldoende inkomen beschikbaar om de uitvaartverzekeringspremie te blijven voldoen? Het is van belang om op tijd aan de bel te trekken. De verzekeraar zal over het algemeen een herinnering en een aanmaning sturen. Indien de betaling uitblijft kan er royement volgen. Dit betekent dat de verzekering wordt stopgezet en er veel waarde verloren kan gaan. Bovendien komt u te boek te staan als wanbetaler, waardoor het een stuk lastiger zal worden om een nieuwe uitvaartpolis af te sluiten. Het is om die reden verstandig om bij eventueel wegvallen van een inkomen of andere betalingsproblemen zo snel mogelijk aan de bel te trekken.

Herinnering en aanmaning

Indien de betaling van de uitvaartverzekeringspremie uitblijft, bijvoorbeeld vanwege te weinig inkomen, zal de verzekeraar over het algemeen eerst een herinnering versturen. Een vergeten betaling kan iedereen een keer overkomen, waardoor een herinnering wordt verstuurd om ervoor te zorgen dat de premie alsnog voldaan wordt.
Blijft de betaling dan nog steeds uit? Dan is de kans groot dat de verzekeraar nog eens een herinnering zal versturen, om daarna ook een aanmaning toe te sturen. Het is van belang om die netjes te betalen, omdat er anders bijkomende kosten kunnen volgen. Bovendien kan de verzekeraar u royeren, omdat de betaling uitblijft. De gevolgen zijn groot, aangezien de verzekeraar u kan aanmerken als wanbetaler en het daardoor een stuk lastiger wordt om een nieuwe polis af te sluiten, ook bij andere verzekeraars.

Op tijd contact opnemen met de verzekeraar

contact-inkomenLast van onvoldoende inkomen of andere betalingsproblemen en lukt het niet om de uitvaartverzekeringspremie te betalen? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk aan de bel te trekken. Neem al op voorhand contact op met de verzekeraar, om in overeenstemming tot een goede oplossing of uitkomst te komen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice