Benieuwd naar de vergoeding van de kosten voor opbaring binnen de uitvaartverzekering? Over he algemeen is er sprake van vergoeding, al hangt dat samen met de gewenste locatie. Het is mogelijk om iemand thuis op te baren of dat op een specifieke locatie te doen. Aan de hand daarvan kan er sprake zijn van hogere of lagere kosten.
Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om iemand op te baren in een rouwcentrum. Alternatieven zijn er in de vorm van de kerk en een clubhuis, waar kosten aan verbonden kunnen zijn. Indien u specifieke wensen heeft is het verstandig om dat al tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering duidelijk aan te geven.

Diverse locaties mogelijk

Diverse locatiesEr zijn diverse locaties mogelijk voor het opbaren. Zoals genoemd kan dat thuis en in een rouwcentrum, net als in een kerk of clubhuis. Of in een verenigingsgebouw, net als op meer specifieke en bijzondere locaties. Houd er rekening mee dat daar kosten aan verbonden kunnen zijn. In dat geval is het niet standaard inbegrepen in de dekking van de uitvaartverzekering. Geef al in een vroeg stadium aan dat u deze wens heeft.
Om het in de naturapolis mee te kunnen nemen in de vorm van een meer uitgebreide dekking. Of om het kapitaal uit de kapitaalpolis te verhogen, zodat nabestaanden de kosten voor het opbaren daaruit kunnen betalen.

Vergoeding voor opbaren: in de naturapolis

In de naturapolis is er over het algemeen sprake van een dekking voor het opbaren van de overledene. De verzekeraar gaat er dan wel vanuit dat dit thuis of in een rouwcentrum zal gebeuren, waardoor er geen sprake is van extra kosten. Heeft u specifieke wensen voor het opbaren na overlijden? Dan is het verstandig om dat tijdig aan te geven. En er daarmee voor te zorgen dat er voldoende vergoeding beschikbaar is vanuit de uitvaartverzekering. Zodat nabestaanden niet voor een vervelende verrassing komen te staan.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice