Gebruik maken van optierecht is mogelijk zeer interessant. De kosten van een uitvaart gaan elk jaar omhoog, over een aantal jaren zijn de kosten voor een uitvaart dan ook hoogstwaarschijnlijk vele malen hoger dan op dit moment. Het verzekerde bedrag waar u op dit moment voor zou kiezen zou dan ook waarschijnlijk niet kostendekkend zijn. Met optierecht heeft u de mogelijkheid om het verzekerde bedrag eens in de drie jaar te verhogen met 10 procent zonder dat hiervoor een medische keuring vereist is.

Medische keuring

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering bij Monuta dient u een medische vragenlijst in te vullen. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat u indien in een bepaalde gezondheidstoestand verkeerd u mogelijk als nieuwe klant geweigerd wordt. De verzekeraar bepaalt het risico op vroegtijdig uitkeren en in sommige gevallen vinden zij dit risico te groot. Het verhogen van het verzekerde bedrag dient dan normaliter ook te gaan met een nieuwe medische keuring.

Hoe werkt het optierecht

werktMet het optierecht heeft u de mogelijkheid om eens in de drie jaar het verzekerde bedrag met 10 procent te verhogen, zonder dat hiervoor de medische vragenlijst aan te pas komt. Op deze manier bent u beter gedekt wanneer de kosten voor een uitvaart stijgen. Uiteraard gaat u ook iets meer premie betalen, u heeft immers ook een hogere dekking. Bij de natura polis kan alleen het vrij te besteden bedrag verhoogt worden.
Bij een kapitaal polis kan het optierecht gebruikt worden voor het gehele verzekerde bedrag, maar wel alleen wanneer er geen indexering van toepassing is op de polis. Het optierecht blijft alleen in stand als u er gebruik van maakt, wanneer u namelijk twee keer geen gebruik hiervan maak zal de optierecht komen te vervallen. Ook vervalt dit recht wanneer u 60 jaar of ouder bent of wanneer u geen premie meer hoeft te betalen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice