Oriënteren op een uitvaartverzekering en benieuwd waarop te letten? Er zijn een aantal elementen van belang, zoals het type uitvaart dat u wenst en de verzekering die u daarvoor wilt afsluiten. Wilt u zich laten begraven of cremeren? Heeft u specifieke wensen of vindt u het vooral van belang dat u een lage premie per maand betaalt? Afhankelijk van uw voorkeuren kunt u zich online oriënteren op de uitvaartverzekering. Zodra u daar een goed beeld van heeft kunt u de polis online afsluiten of u laten adviseren door een adviseur.

Type uitvaart en de uitvaartverzekering

type-orienterenHet type uitvaart is van invloed op de uitvaartverzekering die u het best af kunt sluiten. U kunt zich laten begraven of cremeren. De beide uitvaarten brengen kosten met zich mee, ze hebben echter betrekking op andere ‘diensten’. Wilt u zich laten begraven? Dan is het verstandig in de uitvaartverzekering rekening te houden met de grafkosten, terwijl er bij het cremeren sprake is van het meenemen of uitstrooien van de as. U kunt zich tijdens het oriënteren op de uitvaartverzekering alvast richten op de dekking voor diverse kosten.

Wensen en premie voor de uitvaartverzekering

Heeft u speciale wensen voor de uitvaart, bijvoorbeeld met betrekking tot de kist of de rouwkaarten die u wilt versturen? Het is verstandig om daar tijdens het oriënteren op de uitvaartverzekering alvast rekening mee te houden. U kunt op die manier voorkomen dat u de polis gedurende de looptijd aan dient te passen. Het helpt u vanaf relatief jonge leeftijd een scherpe premie te betalen.
Houd er tijdens het oriënteren op een uitvaartverzekering of het sparen daarvoor tevens rekening mee dat de kosten de komende jaren steeds iets verder zullen opleveren. Een uitvaart over 20 – 30 jaar is een stuk duurder dan op dit moment.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice