Voor veel mensen komt de vakantie er weer aan en groot aantal Nederlanders brengen (een gedeelte van) deze vakantie in het buitenland door. De kans is klein dat u tijdens uw vakantie in het buiteland komt te overlijden, maar als dit gebeurt bent u dan wel verzekerd voor repatriëring? Dit betekend dat het lichaam teruggebracht wordt naar Nederland.

Kien onderzoek

kienOnlangs heeft Kien Onderzoek in opdracht van DELA een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat meer dan een derde van de Nederlanders, namelijk 33,4 procent, niet stilstaat dat het mogelijk is tijdens een vakantie in het buitenland te overlijden. Daarnaast geeft 35,3 procent aan dat ze niet weten of ze in dit geval voor de kosten van repatriëring verzekerd zijn. Bovendien geeft nog ruim 13,3 procent aan dat ze denken hiervoor niet verzekerd te zijn. Uit dit onderzoek blijkt dat mensen slecht op de hoogte zijn.
Ergens is dat zorgwekkend als je nagaat welke bedragen er om gaan in repatriëring. Wanneer een lichaam van België naar Nederland gebracht wordt zijn de kosten voor repatriëring gemiddeld 1650 euro, maar wanneer het lichaam vanuit China moet komen spreken we over een gemiddelde van 13500 euro.
De gevolgen voor familie zijn dan ook enorm indien dit gebeurd, gezien de erfgenamen de kosten hiervoor dienen te betalen. U zult wellicht denken dat de kans klein is en dat is ook zo, maar toch worden er jaarlijks tussen de 700 en 900 Nederlanders vanuit het buitenland naar Nederland gerepatrieerd.

Verzekering voor repatriëring

Om verzekerd te zijn tegen repatriëring kan gebruik gemaakt worden van een reisverzekering, aanvullende zorgverzekering of uitvaartverzekering. In de meeste gevalle vind de dekking plaats vanuit de reisverzekering. Maar wanneer de overledene geen dekking voor repatriëring heeft vanuit een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering kan er misschien aanspraak gemaakt worden op de uitvaartverzekering. Mogelijk worden de kosten voor repatriëring vanuit hier geheel of gedeeltelijk vergoed worden, overigens is dit afhankelijk van de soort uitvaartverzekering. Ga goed voorbereid op reis en controleer uw polissen op dit gegeven.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice