Veel mensen denken dat een overlijdensrisicoverzekering, echter is dit niet het geval en verschillen de twee sterk van elkaar. Een uitvaartverzekering is alleen om de kosten van een uitvaart te dekken, terwijl een overlijdensrisicoverzekering meer dient om uw nabestaanden financieel goed achter te laten. Uiteraard is het ook mogelijk beide verzekeringen af te sluiten.

Wat is een Uitvaartverzekering


Doordat een uitvaart erg duur kan zijn is het mogelijk jezelf hiervoor te verzekeren, hierdoor hebben de nabestaanden geen onverwachte kosten bij overlijden. U kunt ervoor kiezen de uitvaart geheel in diensten te laten regelen door een uitvaartverzorger.

overlijdensrisicoverzekeringU neemt een bepaald pakket af wat geregeld zal worden en waar uw nabestaanden geen omkijken meer naar hebben. Tevens is dit de meest zekere variant, doordat er achteraf geen kosten meer bijkomen. Daarnaast het is ook mogelijk een geldbedrag uit te laten keren bij overlijden. Uw nabestaanden kunnen dan met dit geldbedrag de uitvaart zelf regelen, echter moeten eventuele resterende kosten ook betaald worden.

Overlijdensrisicoverzekering


Een overlijdensrisicoverzekering keert een geldbedrag uit bij overlijden aan de nabestaanden, echter keert de verzekeraar alleen uit als de verzekerde tijdens de looptijd overlijdt. Het geldbedrag wat uitgekeerd wordt is niet om de uitvaart te dekken, maar wordt in vele gevallen gebruikt om de hypotheek af te lossen. Doordat de hypotheek geheel of gedeeltelijk ingelost wordt zullen de maandlasten lager worden.

Tevens is een overlijdensrisicoverzekering geschikt om uw nabestaanden een aanvulling te geven op het inkomen. Deze verzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een hypotheek, gezien de periode voor een hypotheek 30 jaar betreft is dit dan ook tevens de looptijd voor de verzekering. Met een overlijdensrisicoverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden goed verzorgd achterblijven en niet in nare financiële situaties terecht komen.


Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice