Lifetri Groep neemt de uitvaartverzekeringen van Klaverblad over. Lifetri is niet geheel nieuw in de branche van uitvaartverzekeringen, eerder namen zij namelijk ook al Nuvema over. Lifetri Groep is vorig jaar opgericht door de Amerikaanse investeringsmaatschappij TSSP. Klaverblad heeft aangegeven zich volledig te willen focussen op schade en inkomensverzekeringen, de verkoop werd dus niet geïnitieerd door een penibele situatie. Dit wordt tevens bevestigd door de uitstekende jaarcijfers die Klaverblad onlangs publiceerde.

Meer over de verkoop

verkoopDe verkoop van Klaverblad Levensverzekering N.V. is gesloten onder voorwaarde van goedkeuring door de Nederlandse Bank. Het premievolume van de verkoop is ruim 63 miljoen euro. Verdere financiele details worden niet bekend gemaakt. Klaverblad heeft z’n best gedaan bij het zoeken naar een waardige partij voor de overname. Ze zochten dan ook een partij waarbij klanten, assurantieadviseurs en medewerkers net zo goed af zijn als bij Klaverblad zelf. Algemeen directeur Peter Paul Barth geeft aan deze partij gevonden te hebben en heeft het volste vertrouwen in een goede overname door Lifetri. De overname zou naar verwachting na de zomer afgerond moeten zijn mits de verkoop goedgekeurd wordt door de toezichthouders.

Toekomst

Nuvema zal op een gegeven moment een naamswijzing krijgen naar Lifetri. Waarschijnlijk zal dat ook gelden voor de verzekeringen die zijn overgenomen van Klaverblad. Lifetri zal zich in de toekomst verder richten op mogelijke acquisities. Daarnaast zullen de premies mogelijk onder handen genomen worden. Nuvema en Klaverblad berekenen namelijk op een andere manier de premie voor hun uitvaartverzekering. Lifetri zal hier toch een aantal veranderingen moeten maken om de premies van nieuwe verzekeringen op eenzelfde manier te berekenen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice