Yarden had in 2019 geen al te best jaar. Het ging zelfs zo slecht dat het water aan de lippen van de uitvaartverzekeraar stond. Nederlanders met een uitvaartverzekering bij Yarden, moesten hierdoor vrezen. Gelukkig voor hen kwam in oktober 2019 het bericht naar buiten dat concurrent DELA van plan was Yarden over te nemen. Dit is inmiddels alweer een hele tijd geleden, maar de overname is nog steeds niet in kannen en kruiken. Benieuwd hoe het er nu voor staat? In deze tekst brengen we u op de hoogte van de huidige stand van zaken.

Hoe zat het ook alweer?

Omdat oktober 2019 alweer behoorlijk lang geleden is, weet u mogelijk niet meer precies meer hoe het nou ook alweer zat. Daarom frissen we eerst even uw geheugen op. Yarden kwam in de zomer van 2019 met een herstelplan naar buiten. Dit plan moest ervoor zorgen dat de uitvaarverzekeraar weer financieel gezond zou worden. Het bleek echter al snel dat er onvoldoende financiële buffers beschikbaar waren om zelfstandig te kunnen blijven. DELA bood de helpende hand en wilde Yarden overnemen. De bestuurders van beide organisaties tekenden de voorgenomen overname, maar nu – bijna driekwart jaar later – is er nog steeds geen witte rook.

DELA wordt te dominant

Aangezien beide partijen de voorgenomen overname reeds ondertekenden, vraagt u zich mogelijk af waarom er nog steeds geen witte rook is. Dit komt doordat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zo zijn vraagtekens heeft bij de overname. De ACM is bang dat DELA in bepaalde regio’s in Nederland te veel macht krijgt. Voordat de ACM goedkeuring geeft aan de overname, wil de organisatie eerst dat DELA een aantal uitvaartcentra en crematoria afstoot. DELA gaat hier echter niet mee akkoord, waardoor er vooralsnog geen einde komt aan het gesteggel rond de overname van Yarden.

Gevolgen voor u als klant van Yarden?

Een aantal klanten van Yarden heeft begin dit jaar een brief ontvangen van de uitvaartverzekeraar. Hierin werd meegedeeld dat de waarde van hun pakketpolissen bevroren werd. Om precies te zijn ging het om liefst 380.000 polissen. Geldt dit ook voor uw polis? Dan kan dit gevolgen hebben voor uw uitvaart. Indien de kosten voor een uitvaart stijgen maar uw polis hetzelfde blijft, is de kans groot dat er geld bijgelegd moet worden voor een uitvaart. En daarvoor heeft u geen uitvaartverzekering afgesloten.

Heeft u een uitvaartverzekering lopen bij Yarden? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar het verdere verloop van deze overname. U heeft immers jarenlang premie betaald voor uw verzekering bij Yarden. Zodra de overname van Yarden door DELA afgerond is, hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Maar zoals u hierboven reeds kon lezen, is er nog geen licht zichtbaar aan het einde van de tunnel. Om uw onzekerheid weg te nemen, is het te hopen dat er snel een oplossing komt.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice