Het persoonlijk graf binnen de uitvaartverzekering is niet de goedkoopste optie, maar biedt wel meer mogelijkheden dan een algemeen graf. In veel van de gevallen dekt de verzekering standaard de algemene optie, waardoor daar gebruik van wordt gemaakt. Na 10 jaar bestaat de wettelijke mogelijkheid om het graf te ruimen. Let op: die mogelijkheid bestaat zelfs als de nabestaanden daar geen specifieke toestemming voor geven. Met een persoonlijk graf is het mogelijk om er na die periode toch voor te zorgen dat het behouden blijft. Bovendien maakt deze optie het mogelijk om andere namen erbij te vermelden.

Duurder

duurderEen persoonlijk graf is duurder dan een algemeen graf. Dat heeft vooral te maken met de extra aandacht die er aan de overledene wordt geschonken. Het is mogelijk om de eigen naam te vermelden en ook het bijzetten gebeurt tijdens een ceremonie waarbij er meer ruimte is voor eigen invulling dan bij de algemene optie. Het persoonlijk graf kan veelal als aanvullende dekking binnen de polis worden gekozen. Het is gebruikelijk om daarbij rechten te kopen voor een periode van 20 of 30 jaar. Na die periode mogen de nabestaanden bepalen of ze het willen behouden of ruimen. Uiteraard dienen zij dan opnieuw de rechten te betalen.

Specifiek vragen om persoonlijk graf

Houd er rekening mee dat een uitvaartverzekering standaard uitgaat van een algemeen graf. Maak de eventuele wens tot een persoonlijk graf binnen de polis daarom vroegtijdig kenbaar, zodat hier alles direct op aangepast kan worden. De verzekeraar kan dan aangeven wat de gevolgen zijn voor de premie. Het is op die manier mogelijk om de polis qua dekking naar wens af te sluiten, zodat er bijvoorbeeld sprake is van een persoonlijk in plaats van een algemeen graf.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice