De uitvaartverzekering helpt te voorkomen dat de kosten hiervoor bij de nabestaanden terecht komen. Het is een methode die veel mensen gebruiken om gedurende hun leven voldoende rechten op te bouwen, in ruil waarvoor de verzekeraar de uitvaart zal verzorgen. Het is uiteraard mogelijk om op basis van de uitvaartverzekering een persoonlijke uitvaart samen te stellen. Dat betekent onder andere dat verzekerden kunnen aangeven welke kist ze wensen, hoeveel rouwauto’s er onderdeel uitmaken van de polis en hoe de begrafenis of crematie er specifiek uit dient te komen te zien. Het is zelfs mogelijk om een multiculturele uitvaart plaats te laten vinden, vanuit de dekking van de uitvaartverzekering.

Persoonlijke wensen voor de uitvaart

De uitvaart is een uiterst persoonlijk moment, waarop de nabestaanden afscheid kunnen nemen van de overledene. Het is van groot belang dat dit op een waardige manier gebeurt, zoals de overledene dat graag had gezien. Het is al bij leven mogelijk om er met de uitvaartverzekering voor te zorgen dat er een persoonlijke uitvaart zal zijn, gebaseerd op de eigen voorkeuren en overtuigingen. Op die manier ontstaat er een waardig afscheid voor de nabestaanden.

Multiculturele uitvaart binnen de uitvaartverzekering

multicultureleHet is in navolging op de persoonlijke uitvaart ook mogelijk om gebruik te maken van een multiculturele uitvaart. De uitvaarten in andere culturen gaan er anders aan toe dan bij ons in Nederland. Het is binnen een uitvaartverzekering mogelijk om daar rekening mee te houden, zowel binnen de natura polissen als natuurlijk op basis van de kapitaalverzekeringen. In dat tweede geval krijgen nabestaanden een bedrijf uitgekeerd, waarmee ze voor een persoonlijke uitvaart kunnen zorgen met de opgebouwde rechten binnen de uitvaartverzekering. Er bestaan wat dat betreft verschillende mogelijkheden tot flexibiliteit.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice