Miljoenen Nederlanders hebben een uitvaartverzekering afgesloten. Hiermee betalen ze maandelijks of jaarlijks een premie. Als zij komen te overlijden zal de verzekeringsmaatschappij dan een geldbedrag uitkeren om een uitvaart te betalen en zodoende nabestaanden te helpen op een goede manier afscheid te nemen van hun geliefde. De premies die betaald worden verschillen per persoon er worden duurder naarmate iemand ouder wordt. In tegenstelling tot een gezondheidsverzekering, waarbij mensen ieder jaar kunnen wisselen, is een uitvaartverzekering een lange-termijn investering.

Betalen per jaar is goedkoper maar minder flexibel

De meeste maatschappijen die uitvaartverzekeringen aanbieden berekenen de te betalen premie per maand en niet per jaar. Het berekenen van termijnen per maand is een maatstaf die veel wordt gebruikt, zoals ook bij afbetalingen en abonnementen op bepaalde diensten. Een betaling per maand is gebruikelijk omdat dit de kosten overzichtelijk kan maken en mensen de kans geeft gespreid te betalen.
Ook geeft de optie om maandelijks te betalen flexibiliteit in het beëindigen van een contact. Iemand die per jaar betaalt zit vaak een jaar lang vast aan een product zonder de mogelijkheid voortijdig het contract te beëindigen. Een voordeel van een jaarlijkse betaling is wel dat dit vaak goedkoper is dan een maandelijkse betaling.

Uitvaartverzekeringen gaan vaak vele jaren mee

jaren-premieEen aantal verzekeringsmaatschappijen bieden de optie om niet maandelijks maar jaarlijks premie te betalen voor de uitvaartverzekering. Deze optie kan een goede keus zijn in plaats van een maandelijkse betaling. Een aantal van de voordelen van een betaling per maand zijn minder belangrijk voor een uitvaartverzekering. Zo is flexibiliteit minder van belang omdat uitvaartverzekeringen vaak voor hele lange periodes afgesloten worden. Hoe langer iemand bij dezelfde maatschappij verzekerd is, hoe meer hij of zij bovendien bespaart omdat een jaarlijkse premie goedkoper is dan een maandelijkse premie. Voor een lange-termijn investering zoals een uitvaartverzekering kan het jaarlijks betalen van de premie extra gunstig zijn.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice