Heeft u een uitvaartverzekering en denkt u na over de momenten waarop u de premie wilt gaan betalen? Dit kan over het algemeen per maand, per jaar en in bepaalde gevallen zelfs per kwartaal of per half jaar. Uiteraard brengt iedere mogelijkheid enkele voor- en nadelen met zich mee.

Voordeel van per maand betalen


Het grote voordeel van het per maand betalen is dat u niet ineens een groot bedrag hoeft te betalen, voor een relatief lange periode. In plaats daarvan betaalt u een laag bedrag per maand en kunt u met het geld voor de volgende maanden doen wat u wenst. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de premie steeds te betalen op het moment dat u uw salaris heeft ontvangen. Houd er aan de andere kant rekening mee dat u op deze manier een korting op de premie mis kunt lopen.

Voordeel van per jaar betalen


jaarOp het moment dat u de premie voor de uitvaartverzekering per jaar betaalt is de kans groot dat men u een korting in rekening zal brengen. Men is er op die manier immers zeker van dat u de totale premie netjes betaalt en men u een jaar lang kan verzekeren.

Daarnaast kan men het geld dat u vooruitbetaalt alvast gebruiken om nieuwe investeringen te doen, waardoor er een financieel voordeel aan zit. Dit financiële voordeel zal men over het algemeen (deels) aan u doorberekenen, waardoor het een goed idee kan zijn om de premie van uw uitvaartverzekering per jaar te betalen.

Wilt u weten wat voor u de beste optie is? Heeft u het geld beschikbaar en is het voordeel dat u krijgt hoger dan de spaarrente die u anders zou ontvangen? Betaal de premie dan per jaar. Heeft u liever meer flexibiliteit? Betaal de premie voor uw uitvaartverzekering dan per maand.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice