De premievrijstelling van de uitvaartverzekering wordt doorgaans benoemd als de uitvaartverzekering premie vrij maken, dit is dan ook hetzelfde. De premievrijstelling behoort niet standaard tot de mogelijkheden, dat wil zeggen dat niet elke uitvaartverzekeraar deze mogelijkheid biedt.

Wat is de premievrijstelling?


wat-premievrijstellingWanneer er over een premievrijstelling gesproken wordt bedoeld men dat het betalen van de kosten hiervoor stopt, echter stopt de uitvaartverzekering niet. Bij overlijden wordt er wel uitgekeerd, echter wordt de hoogte van de uitkering aangepast. U heeft immers bij het afsluiten de te betalen maandelijkse kosten voor een bepaalde periode afgesproken. Zodra u stopt met het betalen van deze kosten ontvangt de uitvaartverzekeraar niet voldoende om de volledige uitkering uit te keren, dit wordt dan ook in verhouding aangepast aan de tijd dat u betaald heeft.

Wanneer kiezen voor een premievrijstelling?


Als u een financiële meevaller heeft gekregen is het bijvoorbeeld een optie om te kiezen voor een premievrijstelling. U heeft nu immers geld om te reserveren voor de uitvaart waardoor het uit te keren bedrag van de uitvaartverzekeraar niet meer een bepaalde hoogte hoeft te zijn. Daarnaast is het een optie hiervoor te kiezen wanneer u zelf voor de uitvaartkosten wilt gaan sparen. Let wel dat u zomaar kunt komen te overlijden en wat als het spaarbedrag nog niet hoog genoeg is, dan zullen uw nabestaanden hiermee geconfronteerd worden. Daarom is het wellicht handig eerst te sparen en wanneer het vermogen groot genoeg is alsnog te kiezen voor een premievrijstelling.
Soms kiezen consumenten hier ook voor wanneer zij de maandelijkse kosten niet meer kunnen missen. Echter dienen zij er ook rekening mee te houden wanneer zij hiervoor kiezen de nabestaanden opgezadeld worden met een te lage uitkering en dus een gedeelte zelf moeten betalen. Niet elke uitvaartverzekeraar biedt de optie om de uitvaartverzekeraar premievrij te maken, maar wellicht wel het afkopen van de uitvaartverzekering, mogelijk is dit dan ook een optie.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice