Bij de zoektocht naar een passende uitvaartverzekering is het belangrijk dat er een onafhankelijk advies wordt gegeven door een adviseur. Tot 1 januari 2013 kregen veel adviseurs een zogenaamde provisie van de verzekeraar. Deze werd uitgekeerd op het moment dat er een nieuwe klant werd aangebracht. Hierdoor ontstond het risico dat een adviseur een bepaalde verzekeraar adviseerde omdat die een hogere provisie uitbetaalde. De advieskosten werden verwerkt in de maandelijkse premie, er golden geen eenmalige kosten. Dit stelsel kende dus meerdere nadelen voor consumenten, maar is inmiddels verleden tijd.

Advieskosten betalen


advieskosten-betalenTegenwoordig worden de advieskosten niet meer in de premie maar verwerkt. Consumenten die advies krijgen betalen rechtstreeks eenmalige advieskosten. Een adviseur van uitvaartverzekeringen bepaalt zelf de hoogte van deze advieskosten. De verschillen tussen advieskosten kunnen behoorlijk oplopen. Zo kan advies bij een goedkope adviseur slechts 75 euro bedragen bijvoorbeeld, terwijl een andere adviseur 250 euro in rekening brengt. Het loont dan ook om eerst de kosten van verschillende adviseurs te vergelijken voordat er een adviesbureau gekozen wordt.

Persoonlijk advies


Tijdens het persoonlijke adviesgesprek wordt er gekeken naar persoonlijke wensen en mogelijkheden. Daarbij wordt onder andere gekeken naar het totale kostenplaatje van een uitvaart. Een sobere uitvaart zal uiteraard minder kosten dan een luxe uitvaart waarbij veel gasten uitgenodigd worden, veel bloemen aanwezig zijn en de gasten voorzien worden van eten en drinken. Als het totale kostenplaatje inzichtelijk is kan er een passende uitvaartverzekering geadviseerd worden.
Bij de uitvaartverzekering hoort een maandelijkse premie die in rekening gebracht wordt. Over het algemeen ligt de premie hoger naarmate de verzekering op latere leeftijd wordt afgesloten. Een uitvaartverzekering kan dan ook het beste op jonge leeftijd afgesloten worden. Tot 18 jaar geldt vaak dat kinderen meeverzekerd zijn met de ouders. Daarna zal er echter een aparte uitvaartverzekering afgesloten moeten worden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice