Rechtsbijstand afsluiten voor de uitvaartverzekering? Het is geen gebruikelijke combinatie. Dat is anders dan bij bijvoorbeeld de autoverzekering of een scooterverzekering. In die gevallen is er vaak sprake van een tegenpartij, zodra er sprake is van een aanrijding of een ongeval. Het is dan prettig om gebruik te kunnen maken van de rechtsbijstand. Dat is bij een uitvaartverzekering gelukkig niet het geval.
Pas bovendien op voor eventuele dubbele dekkingen. Veel mensen met een rechtsbijstandsverzekering sluiten die vervolgens ook nog apart af voor hun auto of binnen andere polissen. Dat is niet nodig, omdat het uiteindelijk slechts één keer mogelijk is om gebruik te maken van de juridische bijstand uit de polis.

Geen tegenpartij bij overlijden

tegenpartijDe rechtsbijstand is niet zomaar niet populair bij een uitvaartverzekering. Dat heeft te maken met het feit dat er over het algemeen geen sprake is van een tegenpartij indien u komt te overlijden. Anders dan bij een aanrijding met de auto is het prettig dat de verzekeraar de kosten van de uitvaart zal vergoeden. U heeft daar geen omkijken naar met een naturapolis of kunt het geld laten uitkeren via een kapitaalverzekering. In de beide gevallen hoeft u de kosten voor de uitvaart niet zelf te betalen, waardoor ook de nabestaanden zich daar geen zorgen over hoeven te maken.

Pas op voor dubbele dekking

Pas in algemene zin op met dubbele dekkingen, wanneer het gaat om de rechtsbijstand. Relatief veel mensen sluiten deze polissen af, zonder dat ze door hebben dat ze daar eigenlijk al een verzekering voor hebben lopen. Kijk er kritisch naar en maak op die manier zelf een afweging. Laat u bijvoorbeeld goed informeren over de voordelen van een dekking voor rechtsbijstand, wanneer het gaat om de uitvaartverzekering. Aan de hand daarvan kunt u nagaan of het een goed idee is om deze aanvullende dekking af te sluiten, in combinatie met de rest van de polis.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice