Als er iemand komt te overlijden brengt dat naast een emotionele klap ook administratieve verplichtingen met zich mee. Niemand zit er op te wachten, vooral niet wanneer iemand in het buitenland komt te overlijden. In de meeste gevallen is het de reisverzekering die de dekking zal bieden voor het overbrengen van de overledene naar Nederland, waar de uitvaartverzekering het over kan nemen om iemand te begraven of cremeren. Is er geen sprake van een reisverzekering? In dat geval zullen de nabestaanden de kosten moeten betalen voor het vervoer naar Nederland. Een lokale begrafenisondernemer kan daarbij betrokken zijn. Houd er rekening mee dat de kosten daarvoor flink kunnen oplopen en dat de uitvaartverzekering doorgaans geen mogelijkheden biedt.

Reisverzekering voor overbrengen naar Nederland

overbrengenHet vervoer naar Nederland is niet iets waar de uitvaartverzekering zich op zal richten, die houdt het bij de zaken in Nederland. Het is de reisverzekering die dekking kan bieden voor het overbrengen van het lichaam naar Nederland. We spreken dan van repatriëring, waarvoor de kosten flink kunnen oplopen. Kijk goed naar de voorwaarden van de dekking van de reisverzekering, om na te gaan of deze kosten gedekt worden. In dat geval is het niet nodig om daarvoor de uitvaartverzekering in te schakelen, die zal het overnemen zodra het lichaam in Nederland is.

Uitvaartverzekering voor uitvaart in Nederland

De uitvaartverzekering neemt het over in Nederland, bijvoorbeeld door vanuit de natura polis aan de slag te gaan met de uitvaartverzorger of vanuit de kapitaalverzekering voor de uitkering van het verzekerde kapitaal te zorgen. In de beide gevallen maakt het voor de uitvaartverzekering dus niet uit of iemand in Nederland of in het buitenland is komen te overlijden. Zodra iemand in het buitenland overlijdt is het van belang om in ieder geval de reisverzekering te benaderen, om na te gaan of daar dekking beschikbaar is.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice