Een uitvaartverzekering wordt afgesloten om de begrafenis of crematie te kunnen betalen. De nabestaanden van een overleden persoon zijn altijd verantwoordelijk voor de uitvaart, dus ook voor de kosten hiervan. Echter wanneer er geen uitvaartverzekering is afgesloten en wanneer de overledene geen vermogen achterlaat, dan dienen de nabestaanden alle kosten zelf te betalen. Het is dan ook een risico voor de nabestaanden wanneer u geen uitvaartverzekering afsluit en/of geen vermogen achterlaat hiervoor. Kunnen zij de kosten niet betalen, dan dienen zij dit alsnog te doen, de gevolgen hiervan kunnen dan ook erg vervelend zijn.

Gevolgen


Als de overledene geen uitvaartverzekering en geen vermogen achterlaat zijn de kosten voor de uitvaart voor de nabestaanden. Echter is het mogelijk dat de nabestaanden hiervoor ook geen geld gereserveerd hebben en dit brengt mogelijk gevolgen met zich mee. Zij zullen hiervoor dan ook een lening moeten afsluiten.
Als men weigert een lening hiervoor af te sluiten zal de rechter een veroordeling uitroepen tot betaling van de kosten. Wanneer de nabestaanden geen stappen ondernemen zal de gemeente de uitvaart regelen, dit gebeurt ongeveer na een dag of 10. Desondanks zullen zij alsnog de kosten op de nabestaanden gaan verhalen.

Risico’s voorkomen


risico-voorkomenOngetwijfeld dat u uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart wilt achterlaten. Zeker wanneer zij dit niet kunnen betalen kan dit voor grote problemen zorgen. De oplossing is dan ook een vermogen hiervoor te gaan reserveren, of een uitvaartverzekering af te sluiten. Indien u een lange tijd nodig heeft om hiervoor een vermogen te reserveren is het wellicht verstandiger te kiezen voor de uitvaartverzekering. Want wanneer u eerder komt te overlijden dan dat u voldoende vermogen gespaard heeft moeten uw nabestaanden alsnog een gedeelte zelf betalen. Wat betreft de uitvaartverzekering heeft u de keuze uit meerdere varianten. Met de naturapolis verzekert u de producten en diensten en met de kapitaalpolis een geldbedrag.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice