Er zijn meerdere risico’s zonder uitvaartverzekering, het is dan ook van groot belang om hier goed bij stil te staan. Zonder uitvaartverzekering draaien de nabestaanden voor alle kosten op als u komt te overlijden. Een uitvaart kost tegenwoordig al snel 7.500 euro. Afhankelijk van het type uitvaart kan de hoogte van dit bedrag iets lager of juist hoger uitvallen. Als u een uitvaartverzekering heeft dan worden de kosten gedekt door de verzekeraar. Uiteraard is er wel een maximum, afhankelijk van het type verzekering die u heeft afgesloten. Stel dat u verzekerd bent voor 5.000 euro, dan wordt dat bedrag door de verzekeraar betaald. De rest van de kosten zullen voldaan moeten worden door de nabestaanden. Als u een erfenis achterlaat zal dit geen probleem zijn, maar als u schulden heeft of geen vermogen is het een ander verhaal.

Neem geen risico

Wilt u geen risico’s lopen, kies dan vandaag nog voor een passende uitvaartverzekering. Als u een bedrag van 10.000 euro verzekerd dan weet u dat de kosten van uw uitvaart (grotendeels) gedekt zullen zijn. Met zo’n verzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet met torenhoge uitvaartkosten achterblijven op het moment dat u komt te overlijden.

Afsluiten

afsluiten-zonder-uitvaartverzekeringHet afsluiten van een passende uitvaartverzekering is overigens heel eenvoudig. Via internet kunt u het aanvraagformulier van de verzekeraar invullen. De gegevens van het digitale formulier worden door een medewerker gecontroleerd. Als alles in orde is bevonden wordt de verzekering goedgekeurd. Vanaf het moment van goedkeuring heb je een uitvaartverzekering. De term risico’s zonder uitvaartverzekering is dan niet meer van toepassing op u. De hoogte van de exacte premie is afhankelijk van je onder andere je leeftijd.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice