Ritueelbegeleiding kan interessant zijn voor de nabestaanden. We zien doorgaans dat de begrafenis of crematie zo persoonlijk mogelijk geregeld wordt. Een ritueelbegeleider kan u hierbij van dienst zijn. Zij kunnen bijvoorbeeld een toespraak schrijven en indien gewenst optreden als uitvaartspreker, een avondwake of een afscheidsviering organiseren, maar ook helpen bij de keuze voor de muziek. De functie van een ritueelbegeleider is dan ook om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Op deze manier krijgt u de mogelijkheid om de begrafenis of crematie volledig op maat te maken.

Dekking uitvaartverzekering

DekkingOf de ritueelbegeleiding vergoedt wordt binnen de uitvaartverzekering hangt af van het type polis dat de verzekeringsnemer heeft afgesloten. Maar ook van de hoogte van de uitkering, uiteraard dient het wel binnen het budget te passen. Mocht het niet binnen het budget passen, dan kunnen de nabestaanden ervoor kiezen deze kosten zelf te betalen, of wanneer er nog een gedeelte over is dit te gebruiken en aanvullen met eigen geld.

Afhankelijk van type polis

Bij een natura polis worden producten en diensten vergoedt en kan een uitvaart niet geheel persoonlijk op maat gemaakt worden, de kosten voor ritueelbegeleiding zullen dan ook niet vergoed worden. Bij een kapitaalverzekering wordt geld aan de nabestaanden uitgekeerd en deze kunnen het bedrag vervolgens vrij besteden aan uitvaart gerelateerde producten en diensten, dit kan dus ook voor ritueelbegeleiding zijn. Bij een combinatieverzekering is het ook mogelijk om te kiezen voor een ritueelbegeleiding. Een combinatieverzekering betreft een combinatie tussen een natura en kapitaal polis, het kapitaal gedeelte kan dan ook vervolgens gebruikt worden voor de ritueelbegeleiding.
Overigens bent u niet verplicht gebruik te maken van ritueelbegeleiding, u kunt er ook voor kiezen om zelf de uitvaart persoonlijk op maat te maken en hierdoor bent u aan ritueelbegeleiding geen extra kosten kwijt.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice