Een rouwadvertentie in de krant is heel gebruikelijk en maakt daarom veelal onderdeel uit van de natura dekking. Dat betekent dat nabestaanden hier geen omkijken naar hebben. De uitvaartverzekeraar zorgt voor de advertentie en de betaling van de kosten daarvan.

Rouwadvertentie en het type krant

rouwadvertentieHeeft u specifieke wensen met betrekking tot de rouwadvertentie of het type krant om die in te plaatsen? Houd er rekening mee dat een naturapolis vaak dekking biedt voor een lokale of hooguit regionale krant. De kosten daarvoor liggen immers lager dan een advertentie in een landelijke krant. Wilt u gebruik maken van een advertentie in een grotere krant? Kijk dan op voorhand goed naar de dekking of houd rekening met extra kosten voor de nabestaanden.

Extra dekking

Het is mogelijk om een extra dekking af te sluiten voor rouwadvertenties. Standaard is een advertentie in een lokale of een regionale krant, op basis van de kosten die daarmee gemoeid zijn. Door uw uitvaartverzekeraar aan te geven dat u een advertentie wilt in bijvoorbeeld een landelijke krant is het mogelijk om de dekking daarop aan te passen. Houd er rekening mee dat de uitvaartverzekeraar die meer uitgebreide dekking zal doorberekenen in de premie. U betaalt op die manier een iets hogere premie, zodat uw nabestaanden niet hoeven bij te betalen voor de rouwadvertentie die u wenst.

Dekking uitvaartverzekering

Kijk goed naar de dekking van de uitvaartverzekering. Dat geldt zowel voor de rouwadvertentie en de mogelijkheden als voor de andere onderdelen. Probeer uw wensen voor de uitvaart op een rij te zetten, ook al voelt dat wellicht nog wat vreemd. U voorkomt daarmee dat nabestaanden die keuzes voor u dienen te maken en dat zij eventueel bij dienen te betalen. In plaats daarvan zorgt u ervoor dat de rouwadvertentie binnen de uitvaartverzekering in orde is. Net als de rest van de dekking.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice