Een bloemenzee rondom de overledene. Deze laatste eerbetuiging tijdens de uitvaart is voor nabestaanden vaak een belangrijk deel van een waardig afscheid. Veel rouwboeketten en rouwkransen zijn neergelegd door familie en vrienden van de overledene. Bij een uitvaartverzekering wordt ook rekening gehouden met het plaatsen van één of meerdere bloemstukken op of naast de kist. Hierin kunnen de favoriete bloemen van de overledene worden verwerkt.

Soorten bloemstukken


soorten-bloemstukkenTegenwoordig heeft u enorm veel keuze in rouwarrangementen. Een subtiel rouwboeket met de favoriete bloemensoort van de overledene op of voor de kist is een redelijk voordelige optie. Een ander goedkoop alternatief is de graftak, een arrangement waarbij bloemen en groen prachtig gecombineerd wordt tot een mooi bloemstuk. Er kan ook gekozen worden voor een mooie rouwkrans of zelfs een gehele kistdekking. Bij een kistdekking wordt er een bloemstuk gemaakt waarmee de hele bovenkant van de kist kan worden bedekt. Het aanbod is zeer gevarieerd en de prijzen dus ook. Aanvullende mogelijkheden zijn bedrukte linten met de keuze uit meerdere slepen, waarop een laatste groet kan worden geprint.

Rouwboeket in de uitvaartverzekering


Neem uw wensen mee als u uw uitvaartkosten gaat berekenen. Als u een mooie krans op de kist of mooie bloemstukken rondom de kist belangrijk vindt, dan is het raadzaam om deze wensen mee te nemen in uw uitvaartbudget. U kunt gemiddelde prijzen voor uw favoriete bloemsoort opzoeken om te kijken wat u ongeveer kwijt zal zijn. Prijzen van rouwstukken lopen zeer uiteen. Zo kunt u voor een eenvoudig bloemstuk enkele tientjes kwijt zijn, maar voor een uitgebreide kistbedekking moet u zeker een paar honderd euro reserveren. Er zijn zelfs bloemarrangementen verkrijgbaar in bijzondere vormen, zoals een rouwkrans in de vorm van een hart, vlinder of ster. Deze originele rouwboeketten zijn niet goedkoop, maar kunnen wel uitstekend aansluiten bij uw wensen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice