Een rouwcentrum is goed geschikt om afscheid te laten nemen, maar daar zijn ook kosten aan verbonden. Sterker nog, er bestaan diverse mogelijkheden en die hebben zo hun eigen prijs. Het is bij het afsluiten van een uitvaartverzekering verstandig om na te gaan welke mogelijkheden er beschikbaar zijn. In sommige gevallen is het de moeite waard om al in een vroeg stadium aan te geven dat u een specifieke rouwlocatie in gedachten heeft. Indien daar extra kosten voor gemaakt moeten worden is het dan mogelijk om die over de looptijd van de verzekering uit te smeren. Dat voorkomt onverwachte extra kosten voor uzelf. Of erger nog, voor de nabestaanden.

Afscheid nemen in licht en sfeer

AfscheidHet rouwcentrum dient aan een aantal belangrijke voorwaarden te voldoen. Het is bijvoorbeeld prettig om afscheid te kunnen nemen in voldoende licht en in de juiste sfeer. De ene persoon vindt het prettig dat het er licht en opgewekt is, terwijl de ander het graag wat meer duister en sober heeft. Het voelt wellicht een beetje vreemd, maar het is een goed idee om gewoon een keer te gaan kijken in een rouwcentrum. Op die manier krijgt u er zelf een indruk bij. Om vervolgens binnen uw uitvaartverzekering aan te geven welk centrum u graag zou gebruiken voor uw uitvaart.

Uitvaartcentrum of andere locatie

Afhankelijk van de uitvaartverzekering die u heeft is het mogelijk om een uitvaartcentrum, een aula of een andere locatie te kiezen. Het is verstandig om daar vroegtijdig over te informeren, zodat u na kunt gaan wat er mogelijk is en of daar eventueel extra kosten aan zijn verbonden. Het voorkomt vervelende verrassingen en zorgt er aan de andere kant voor dat u de uitvaart alvast goed kunt laten verzorgen. Met aandacht voor het rouwcentrum dat u kiest. Uiteraard kunt u dat ook samen met de nabestaanden doen. Zodat u ervoor kunt zorgen dat zij een fijne plaats hebben om op een waardige manier afscheid te nemen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice