Een uitvaartverzekering afgesloten? In de meeste gevallen is de rouwdruk daar automatisch bij inbegrepen, mits het gaat om een naturapolis. Dat betekent dat de nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten voor het drukken van de rouwkaarten. Deze kosten worden netjes gedekt door de verzekeraar, waardoor het zonder problemen mogelijk is om een aantal kaarten te laten drukken. Houd er rekening mee dat het aantal kaarten beperkt kan zijn en dat het bij een goedkopere polis niet zomaar mogelijk is om een eigen ontwerp voor de rouwdruk te maken. Hier zijn mogelijk extra kosten aan verbonden.

Hoeveelheid kaarten en het materiaal

De rouwkaart bestaat in ieder geval uit een tekst, in combinatie met een zwarte rouwrand. In sommige gevallen is het mogelijk om een afbeelding van bloemen te laten plaatsen en bijvoorbeeld een foto van de overledene op te nemen. Dat is niet altijd het geval, dit hangt af van de gekozen verzekeringspolis en de hoogte van de dekking.
Verder heeft het type dekking invloed op de hoeveelheid rouwdrukken die er zijn inbegrepen. Bij de goedkopere polissen gaat het bijvoorbeeld om zo’n 50 – 100 rouwkaarten, bij een duurdere polis zullen er meer inbegrepen zijn. Tenslotte kan ook het materiaal verschillen. De goedkopere polissen bieden de mogelijkheid om gebruik te maken van goedkopere materialen, terwijl er bijvoorbeeld een dikker materiaal mogelijk is bij een duurdere polis.
`

Eigen ontwerp op de rouwdruk

rouwdrukTenslotte is het bij sommige uitvaartverzekeringen mogelijk om voor de rouwdruk een eigen ontwerp door te geven. Houd er rekening mee dat dit alleen geldt voor de duurdere polissen, omdat hier over het algemeen meer kosten aan verbonden zijn. Uiteraard kunt u dit op voorhand nagaan door naar de dekking van uw polis met betrekking tot de rouwdruk te vragen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice