De rouwkaarten maken onderdeel uit van de dekking door de uitvaartverzekering. Tenminste, indien u gebruik maakt van een naturapolis. Het is verstandig om goed te kijken naar het aantal rouwkaarten en het type daarvan. U kunt eventuele wijzigingen in de dekking doorgeven, al moet u dan rekening houden met een mogelijk hogere premie voor uw polis.

Het aantal rouwkaarten

Standaard noemt de uitvaartverzekeraar een aantal rouwkaarten. Dat betekent doorgaans dat u kunt rekenen op zo’n 50 – 75 kaarten. Die kunnen uw nabestaanden versturen aan de adressen die u opstelt. Op die manier kunnen zij hen laten weten dat u bent komen te overlijden en wanneer de uitvaart plaats zal vinden. Wilt u een groter aantal kaarten versturen? Dan is het verstandig om dit al tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering aan te geven.

Het type rouwkaarten

En dat geldt ook voor het type rouwkaarten dat u wilt versturen. U kunt standaard gebruik maken van relatief eenvoudige kaarten. Het zijn mooie kaarten die speciaal geschikt zijn om een overlijden te communiceren. Wilt u gebruik maken van luxe kaarten of die bijvoorbeeld zelf laten ontwerpen? Of uw nabestaanden vragen om die voor u te ontwerpen? Zorg er in dat geval voor dat u dat tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering alvast aangeeft.

Dekking kiezen

dekking-kiezenOp die manier kunt u de dekking van de uitvaartverzekering kiezen en die eventueel naar wens uitbreiden. Voor een groter aantal kaarten of meer luxe kaarten, afhankelijk van wat uw wensen zijn. Houd er rekening mee dat dit over het algemeen zal leiden tot een hogere premie voor de uitvaartverzekering. Aan de andere kant voorkomt u daarmee dat uw nabestaanden voor de kosten op dienen te draaien. U kunt mooie rouwkaarten laten versturen, naar iedereen die u graag op de hoogte wilt brengen als u komt te overlijden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice