Het rouwvervoer vormt een belangrijke kostenpost binnen de uitvaartverzekering. Dat heeft vooral te maken met het feit dat er vervoer benodigd is naar bijvoorbeeld de kerk of het uitvaartcentrum. Het aantal volgauto’s dat u wenst is van invloed op de kosten en kan daarmee tot een hogere premie leiden. Het is verstandig om u daar goed over te laten adviseren. Daarnaast kan ook het type rouwvervoer van invloed zijn op de kosten. Het is mogelijk gebruik te maken van relatief eenvoudige rouwauto’s of meer luxe wagens. De luxere wagens brengen meer kosten met zich mee en leiden dus tot een hogere premie.

Kosten voor het rouwvervoer

rouwvervoer-kostenDe kosten voor het rouwvervoer zijn over het algemeen niet te voorkomen, maar de hoogte daarvan heeft u wel zelf in de hand. U kunt kiezen voor één of meerdere volgauto’s achter de lijkwagen. Dit brengt kosten met zich mee, waardoor het verstandig is om daar goed over na te denken. In principe kunnen de genodigden ook met hun eigen auto achter de stoet aan rijden. Het leidt tot lagere kosten voor het rouwvervoer, waardoor het mogelijk is de uitvaart goedkoper te houden en de premie te beperken.

Uitvaartverzekering in natura

Heeft u een uitvaartverzekering in natura? In dat geval kunnen de kosten van het rouwvervoer leiden tot een hogere premie. Het is op voorhand niet meteen duidelijk dat de kosten voor de uitvaart hoger uit zullen vallen. De verzekeraar zal daar echter wel rekening mee houden en kan u aangeven wat de invloed is van het duurdere rouwvervoer. Het zal over het algemeen gaan om een kleine verhoging van de maandelijkse premie. Vooral op relatief jonge leeftijd is de invloed van duurder rouwvervoer op de premie gelukkig nog niet zo groot en zullen de extra kosten meevallen.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice