Benieuwd naar het rouwvervoer binnen een uitvaartverzekering? Bij een naturapolis is daar over het algemeen dekking voor. Houd er rekening mee dat het kan gaan om een beperkte dekking, bijvoorbeeld voor een eenvoudige rouwauto. Op het gebied van rouwvervoer binnen de uitvaartverzekering valt er veel te kiezen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een zwarte, grijze of witte rouwauto te laten gebruiken. Met een bepaalde mate van luxe, voor een waardig afscheid.
Let op: de rouwauto is niet hetzelfde als een volgauto. De rouwauto vervoert de kist. De volgauto’s bieden plaats aan nabestaanden. Kijk goed naar de mogelijkheden met betrekking tot het rouwvervoer binnen de uitvaartverzekering. Het is over het algemeen mogelijk om een bepaald type rouwauto te kiezen, gecombineerd met één of meerdere volgauto’s. Op die manier biedt u nabestaanden de kans om op een waardige manier afscheid van u te nemen.

Kosten voor het rouwvervoer

KostenDe kosten voor het rouwvervoer kunnen flink oplopen. Het is een van de redenen om een uitvaartverzekering af te sluiten. Uw nabestaande hoeven daar dan niet voor op te draaien, omdat de verzekeraar een uitkering aanbiedt. Dat kan in de vorm van een naturapolis of op basis van een kapitaaldekking. In het eerste geval zorgt de verzekeraar voor het rouwvervoer. In het tweede geval ontvangen de nabestaanden een kapitaal, waarmee ze bijvoorbeeld het rouwvervoer kunnen inkopen.

Onderdeel van de uitvaartverzekering

Het rouwvervoer is vaak onderdeel van de uitvaartverzekering. In ieder geval wanneer het gaat om een naturapolis. Op die manier heeft u er zelf geen omkijken naar en hoeven ook de nabestaanden hier niet mee aan de slag. In plaats daarvan kunt u er vanuit gaan dat er een rouwauto beschikbaar is. Net als eventuele volgauto’s. Afhankelijk van de uitvaartverzekering en hoe u het rouwvervoer daarbinnen regelt.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice