De uitvaartverzekering is er in eerste instantie om de uitvaart te verzorgen. Daarnaast kunt u mogelijk ook rekenen op dekking met betrekking tot rouwverwerking. Dit helpt de nabestaanden om het verlies te verwerken, door het een plek te geven in het hoofd en in het leven. Het is van belang om er rekening mee te houden dat rouwverwerking voor iedereen wat anders betekent. Er bestaan verschillende mogelijkheden, waarvoor in een aantal gevallen dekking beschikbaar is vanuit de uitvaartverzekering.

Persoonlijke rouwverwerking

Het is vanuit de uitvaartverzekering van belang om goed te kijken naar de mogelijkheden tot persoonlijke rouwverwerking. De één heeft hier veel tijd voor nodig, terwijl de ander bepaalde activiteiten onderneemt en op die manier veel sneller tot de verwerking komt.
Gemiddeld genomen kost de rouwverwerking gemakkelijk enkele jaren. Pas nadat het verlies een plek heeft gekregen in het leven is het mogelijk om weer verder te gaan. Het is binnen de uitvaartverzekering een goed idee om te kijken naar de mogelijkheden tot ondersteuning bij rouwverwerking, bijvoorbeeld door over het verlies te praten en dat op die manier een plaats te kunnen geven.

Verschillende vormen van rouwverwerking

verschillende-rouwverwerkingVerschillende mensen gaan op verschillende manieren om met rouw. De uitvaartverzekeraars bieden zowel online als offline mogelijkheden om samen te rouwen en op die manier het verlies van te werken. Een uitvaartverzekeraar heeft vanuit de vakgerichte expertise veel ervaring met rouwverwerking en wat daarbij komt kijken. Het is mogelijk om daar binnen de polis van de uitvaartverzekering rekening mee te houden of daarover in gesprek te gaan en de mogelijkheden te verkennen. In de beide gevallen kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden bij rouwverwerking, waardoor de nabestaanden er in ieder geval niet alleen voor komen te staan.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice