Indien u een roze uitvaart wenst is het verstandig om dit al in een vroeg stadium aan te geven bij de uitvaartverzekeraar. Een uitvaartverzekering heeft over het algemeen contacten met bepaalde uitvaartverzorgers, die niet altijd bekend staan als uitgesproken homovriendelijk. Dat hoeft niet te betekenen dat ze het niet zijn, maar garandeert aan de andere kant ook geen roze uitvaart.
Een roze uitvaart valt te garanderen door hier al in een vroeg stadium om te vragen bij de uitvaartverzekering en heel specifiek na te gaan of het mogelijk is een roze uitvaartverzorger aan te stellen.

Homovriendelijke uitvaart

homovriendelijkDe rozo uitvaart is een mooie benaming voor een homovriendelijke uitvaart. Het gaat om uitvaartverzorgers die er op een persoonlijke en professionele wijze voor zorgen dat ook homo’s en lesbiennes een waardig afscheid kunnen krijgen. Voor sommigen is het prettig dat ze weten dat de uitvaartverzorger de specifieke LHBT-aspecten kent en daar rekening mee houdt tijdens de volledige uitvaart. Op die manier is de roze uitvaart er zowel voor homo’s, voor lesbiennes, biseksuelen en anderen. Uiteraard kunnen ook hetero’s gebruik maken van de roze uitvaart, wat dat betreft staat die open voor iedereen.

Persoonlijke en professionele roze uitvaart

Tijdens de roze uitvaart is er vanuit de uitvaartverzorger veel aandacht voor de persoonlijke en toch professionele aspecten. Door in een vroeg stadium bij de uitvaartverzekering al aan te geven dat u een roze uitvaart wenst is het mogelijk om daar aanpassingen voor te maken. In sommige gevallen betekent dit een (iets) hogere premie, in andere gevallen is het voldoende om aan te geven waar de voorkeur qua uitvaartverzorger naar uitgaat.
Door de roze uitvaart al snel bespreekbaar te maken ontstaat er in een later stadium geen onduidelijkheden en problemen met betrekking tot de uitvaartverzekering.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice