De uitvaartverzekering kent mogelijk standaard pakketten. Dit houdt in dat er vooraf opties voor u beschikbaar zijn gesteld en dat u kunt kiezen uit dit assortiment. Mogelijk is er ook een optie om zelf uw uitvaart pakket bij elkaar te stellen, maar niet elke uitvaartverzekeraar biedt deze optie. Een andere mogelijkheid zou mogelijk kunnen zijn om het standaard pakket uit te breiden, echter is dit ook niet de standaard van elke uitvaartverzekeraar. Soms bent u echt gebonden aan de standaarden, indien dit niet aansluit bij uw behoeften en wensen adviseren wij u naar andere uitvaartverzekeraars te kijken.

Kapitaal polis


Bij de kapitaal polis wordt er gekozen voor een verzekerd bedrag. De hoogte hiervan is mogelijk al vastgesteld door de uitvaartverzekeraar. Hiermee bedoelen wij dat u uit vooraf vastgestelde verschillende verzekerde bedragen kan kiezen. Maar er zijn ook uitvaartverzekeraars die hierin geen standaard pakketten bieden en waarbij u zelf een gewenst bedrag kunt kiezen.
Let ook op dat u bij de kapitaal polis kunt verhogen met relatief kleine bedragen. De uitvaartkosten stijgen namelijk jaarlijks, de kans is dan ook groot dat u in de toekomst het verzekerde bedrag wil verhogen. Maar als u dan direct de daarop volgende aangeboden variant moet kiezen is het mogelijk dat u met een paar duizend euro moet verhogen. Het is dan ook prettiger als dit ook met kleinere bedragen mogelijk is.

Natura polis


natura-pakkettenBij de Natura polis is het gebruikelijk dat er standaard pakketten aangeboden worden. Meestal wordt dit benoemd als sober, normaal en luxe. U verzekerd namelijk diensten en producten, dit kan heel uitgebreid, maar ook op minimale basis, vandaar de benamingen. Echter is het mogelijk dat de standaard pakketten niet geheel bij u passen. Mogelijk wilt u bijvoorbeeld een luxe kist, maar wilt u de rest sober houden. In dat geval kunt u het beste kiezen voor een sober pakket en een extra geldbedrag verzekeren voor de luxere kist. Bij sommige uitvaartverzekeraars is het mogelijk om een extra geldbedrag te verzekeren, maar u kunt ook een kleine kapitaal polis elders afsluiten.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice