Niemand denkt graag aan het regelen van een uitvaartverzekering. Toch is het erg belangrijk om het een en ander in orde te hebben. U wilt uw nabestaanden natuurlijk niet opzadelen met hoge kosten na uw overlijden. Een gemiddelde uitvaart zal rond de 10.000 euro kosten, dus het is verstandig om hier ver van tevoren een verzekering voor af te sluiten. Zo voorkomt u een te hoge premie uitvaartverzekering.

Wanneer afsluiten?

wanneer-afsluitenU kunt niet vroeg genoeg beginnen met het afsluiten van een uitvaartverzekering. De meeste mensen denken pas op latere leeftijd aan hun uitvaart en sluiten te laat een verzekering af. Zij krijgen vaak te maken met een te hoge premie voor de uitvaartverzekering. Wanneer u op twintigjarige leeftijd een verzekering afsluit, zal de premie aanzienlijk lager uitvallen dan wanneer u dit bijvoorbeeld op zestigjarige leeftijd doet. De kans dat u op deze leeftijd komt te overlijden is immers groter. Begin dus vroeg met uw verzekering, dan betaalt u uw hele leven een lage premie.

Hoe lang moet u betalen?

Een uitvaartverzekering is geldig tot op het moment dat u komt te overlijden. Dit betekent echter niet dat u uw hele leven een maandelijkse premie dient te betalen. Dat hangt af van het bedrag waartegen u verzekerd bent en hoe vroeg u begint met premie betalen. Gemiddeld zult u zo’n dertig jaar bezig zijn om een verzekerd bedrag van 10.000 euro af te betalen. U kunt uiteraard ook sneller afbetalen, maar dan gaat uw maandelijkse premie omhoog. Echter zijn er ook verzekeraars die een levenslange termijn hanteren of tot een vastgestelde leeftijd.

Let op bij het afsluiten

Om te voorkomen dat u een te hoge premie uitvaartverzekering moet betalen, is het goed om u uitgebreid in te lezen voordat u een verzekering afsluit. U kunt op de websites van verzekeringsmaatschappijen vaak heel makkelijk uw maandelijkse premie berekenen. Op onze website kunt u de premie voor uw leeftijd bekijken bij diverse uitvaartverzekeraars, waardoor u niet alle sites hoeft te bezoeken. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een budgetpolis af te sluiten. Voor mensen met een wat kleinere portemonnee kan dit een uitkomst bieden.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice