Een uitvaartverzekering wordt door de meeste consumenten als een moeilijk product beschouwd. Dit wil zeggen dat zij het moeilijk vinden om zich hierin te verdiepen, mede doordat het vaak onduidelijk is wat de uitvaartverzekering nou precies inhoudt. Iedereen weet dat de kosten van de uitvaart worden verzekerd, maar de verschillende keuzemogelijkheden, voorwaarden, uitsluitingen en dergelijke maken dat het een ingewikkeld product is. Om u toch enigszins op weg te helpen geven wij u een aantal tips waarop u kunt letten bij het afsluiten van de uitvaartverzekering.

Oriëntatie

tipsDoordat de uitvaartverzekering een ingewikkeld product betreft is het belangrijk dat u hier de tijd voor neemt en goed oriënteert. Allereerst dient u zichzelf af te vragen wat u precies verzekerd wilt hebben. Op basis van deze vraag kunt u vervolgens informatie opvragen bij verschillende partijen. Kijk wat de verschillende partijen u kunnen bieden zodat u een goede keuze kunt maken. U kunt dit op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld in een persoonlijk gesprek, of u kunt verschillende offertes opvragen, maar u kunt ook online gebruik maken van verschillende vergelijkingssites.

Voorwaarden goed doorlezen

Nadat u de oriëntatie heeft gedaan en er blijkt dat bepaalde uitvaartverzekeringen geschikt zijn, lees de voorwaarden dan van deze uitvaartverzekeringen goed door. De voorwaarden verschillen per verzekeraar, hierbij ook andere uitsluitingen.
Daarnaast zijn andere voorwaarden wellicht aantrekkelijk om te onderzoeken. Denk hierbij aan het meeverzekeren van eventuele gezinsleden. Mogelijk ontvangt u bij bepaalde partijen een korting, of kunnen uw kinderen kosteloos op de polis bijgeschreven worden.

Voor- en nadelen afwegen

Als u zich goed georiënteerd heeft en de voorwaarden van de uitvaartverzekeringen van mogelijk verschillende partijen heeft doorgelezen kunt u wellicht al een keuze maken. Twijfelt u toch nog tussen meerdere uitvaartverzekeringen, weeg dan de voor- en nadelen goed tegen elkaar af. Zet ze mogelijk allen op een rij en vervolgens naast elkaar. U ziet dan wellicht welke uitvaartverzekering het beste bij u aansluit. Mochten er toch nog meerdere overblijven dan kunt u wellicht kijken naar de goedkoopste, de prijs is immers ook niet geheel onbelangrijk.

Navigeren

© Uitvaartverzekeringvergelijken.com 2012-2024

Wij steunen o.a. deze initiatieven:

  • stichting-engeltjesStichting Lieve Engeltjes
  • stichting-feliceStichting Félice